Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokis kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 5 dl tej
» 5 dkg élesztő
» 5 dkg kristálycukor
» 1 kg liszt
» 1 dkg sütőpor
» 5 db tojás
» 10 dkg porcukor
» 1,4 dl olaj
» só
» A kenéshez : 1 db tojás
» 5 dkg margarin
» A töltelékhez: 25 dkg margarin
» 20 dkg porcukor
» 10 dkg kakaópor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt, összekeverjük a liszttel és a sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az olajjal, a tej másik felével és a sóval majd simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. fél órán át kelesztjük.
A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra verjük a porcukorral és a kakaóporral.
Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Egyenként fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A tekercseket kettesével összefonjuk, és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük. A margarint megolvasztjuk, elegyítjük a tojással, és ezzel a krémmel megkenjük a megsült kalácsot.
Pár percet pihentetjük, és szeletekre vágjuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiválóan alkalmas hozzá a 3 puttonyos Tokaji aszú.
0 komment 11 ember kedveli cocco
2012.02.06 09:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
evőkanál cukrot, tojások sárgájával, sóval majd, töltelék elkészítéséhez, margarint habosra, tekercseket kettesével, margarint megolvasztjuk, krémmel megkenjük, megsült kalácsot, meglangyosítjuk, elkészítéséhez, kristálycukor, megolvasztjuk, Előmelegített, konyharuhával, összekeverjük, vastagságúra, beletesszük, pihentetjük, kakaóporral, tekercseket, összefonjuk, feltekerjük, töltelékkel, töltelékhez, porcukorral, porcukorral, kettesével, elegyítjük, sárgájával, sütőporral, szeletekre, dagasztjuk, kivajazott, kelesztjük, élesztő, kristálycukor, liszt, sütőpor, tojás, porcukor, olaj, kenéshez tojás, margarin, töltelékhez margarin, porcukor, kakaópor,
Hagymás disznómáj
0 komment 3 ember kedveli
Póréhagyma leves
0 komment 2 ember kedveli
Korhely leves káposztalével
1 komment 2 ember kedveli
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
0 komment 1 ember kedveli
Kacsasült fahéjas almával
0 komment 2 ember kedveli
Debreceni leves
1 komment 4 ember kedveli
Csirkenyárs uborkával, fetával !
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas fánk
0 komment 4 ember kedveli
Zöldborsós csirkeragu leves
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsrizs...a gyerekek kedvence...
0 komment 10 ember kedveli
Juhsajtos olívabogyós muffin
0 komment 3 ember kedveli
Kebabcsicsa .
0 komment 11 ember kedveli
Almás sütőtök krémleves,pirított dióval
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás spárga-sajttal sütve-
0 komment 3 ember kedveli
Tökös-mákos kalács
1 komment 3 ember kedveli
Bableves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.