Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött virsli /hidegtál/ recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 16 db virsli, műbeles, a műbélt főzés elött eltávolítjuk
» 2 kg francia saláta- készen szoktam venni
» 8 db tojás, fele annyi mindig amennyi virslit töltünk
» zselatin, vagy aszpik
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat keményre megfőzzük és négy felé vágjuk, 4 cikket kapjunk. A virslit forró vízben pár percig melegítjük, majd hideg vízzel lehűtjük. Hosszában metszést készítünk a lehűlt virsliken, úgy hogy nem vágjuk át teljesen, csak félig. A tálra vékonyan kiterítünk a francia salátából egy 10 cm széles sávot.Teás kanállal elkezdjük tölteni a virsliket a hasadékába, és egymás mellé tesszük a tálunkon a franciasaláta ágyra. Mikor mind a 16 virsli meg van tömködve salátával, akkor a négyfelé vágott tojás cikkekből mindegyik virslire két cikket helyezünk, a sárgájával lefelé fordítva. A kihűlt aszpikkal vékonyan meglocsoljuk az egészet, kicsit várunk hogy dermedjen meg az aszpik, és fóliával takarva hűtőbe tesszük , a vendégek érkezése előtti napon is meg lehet csinálni, saláta levelekkel is lehet ágyazni a virslik alá. retekkel és paradicsommal lehet tálalni, kettő db jut egy főre.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom. Lehet nem csak ünnepre készíteni. Reggelire és vacsorára egy ropogós péksüteménnyel nagyon finom. Régen a Mackó bisztrókban lehetett ilyet fogyasztani. Sajnos már nincs Mackó bisztró.
0 komment 3 ember kedveli baboseger
2013.10.20 22:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
műbélt főzés, tojásokat keményre, virslit forró, lehűlt virsliken, tálra vékonyan, francia salátából, franciasaláta ágyra, négyfelé vágott, sárgájával lefelé, kihűlt aszpikkal, vendégek érkezése, ropogós péksüteménnyel, péksüteménnyel, paradicsommal, franciasaláta, eltávolítjuk, meglocsoljuk, fogyasztani, bisztrókban, kiterítünk, levelekkel, hasadékába, sárgájával, melegítjük, megfőzzük, mindegyik, helyezünk, virsliken, salátából, cikkekből, salátával, virsliket, Hosszában, készítünk, elkezdjük, aszpikkal, tojásokat, Reggelire, zselatin vagy aszpik,
Saslik...
0 komment 6 ember kedveli
Betyár batyu
0 komment 7 ember kedveli
Mogyorós muffin
0 komment 2 ember kedveli
Dorozsmai ponty...
0 komment 2 ember kedveli
Juhturós puliszka
0 komment 4 ember kedveli
Babapiskóta házilag
0 komment 4 ember kedveli
Uborkasaláta télre
0 komment 57 ember kedveli
Linzerkoszorú
1 komment 17 ember kedveli
Bacon-ös tejszínes halragu
0 komment 1 ember kedveli
Rácponty diétásan
0 komment 2 ember kedveli
Madártej krém habbal
0 komment 13 ember kedveli
Borban pácolt sertéstarja
0 komment 7 ember kedveli
Chilis bab fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Karibi kávé
0 komment 1 ember kedveli
Erdélyi gulyásleves
2 komment 6 ember kedveli
Fokhagymás-parmezános sültkrumpli
1 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.