Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött virsli /hidegtál/ recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 16 db virsli, műbeles, a műbélt főzés elött eltávolítjuk
» 2 kg francia saláta- készen szoktam venni
» 8 db tojás, fele annyi mindig amennyi virslit töltünk
» zselatin, vagy aszpik
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat keményre megfőzzük és négy felé vágjuk, 4 cikket kapjunk. A virslit forró vízben pár percig melegítjük, majd hideg vízzel lehűtjük. Hosszában metszést készítünk a lehűlt virsliken, úgy hogy nem vágjuk át teljesen, csak félig. A tálra vékonyan kiterítünk a francia salátából egy 10 cm széles sávot.Teás kanállal elkezdjük tölteni a virsliket a hasadékába, és egymás mellé tesszük a tálunkon a franciasaláta ágyra. Mikor mind a 16 virsli meg van tömködve salátával, akkor a négyfelé vágott tojás cikkekből mindegyik virslire két cikket helyezünk, a sárgájával lefelé fordítva. A kihűlt aszpikkal vékonyan meglocsoljuk az egészet, kicsit várunk hogy dermedjen meg az aszpik, és fóliával takarva hűtőbe tesszük , a vendégek érkezése előtti napon is meg lehet csinálni, saláta levelekkel is lehet ágyazni a virslik alá. retekkel és paradicsommal lehet tálalni, kettő db jut egy főre.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom. Lehet nem csak ünnepre készíteni. Reggelire és vacsorára egy ropogós péksüteménnyel nagyon finom. Régen a Mackó bisztrókban lehetett ilyet fogyasztani. Sajnos már nincs Mackó bisztró.
0 komment 3 ember kedveli baboseger
2013.10.20 22:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
műbélt főzés, tojásokat keményre, virslit forró, lehűlt virsliken, tálra vékonyan, francia salátából, franciasaláta ágyra, négyfelé vágott, sárgájával lefelé, kihűlt aszpikkal, vendégek érkezése, ropogós péksüteménnyel, péksüteménnyel, paradicsommal, franciasaláta, eltávolítjuk, meglocsoljuk, fogyasztani, bisztrókban, kiterítünk, levelekkel, hasadékába, sárgájával, melegítjük, megfőzzük, mindegyik, helyezünk, virsliken, salátából, cikkekből, salátával, virsliket, Hosszában, készítünk, elkezdjük, aszpikkal, tojásokat, Reggelire, zselatin vagy aszpik,
Barackos ünnepi sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Mézes puszedli
0 komment 10 ember kedveli
Agyas leves háromszékiesen
0 komment 3 ember kedveli
Túrótorta sütés nélkül
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges csirkeragu
0 komment 14 ember kedveli
Kolbászos fejtettbableves
1 komment 7 ember kedveli
Diós és mákos beigli!
1 komment 12 ember kedveli
Egyszerű padlizsánkrém
1 komment 2 ember kedveli
Sós torta sonkával és sajttal !
0 komment 11 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 5 ember kedveli
Zürichi gombás borjú, rösztivel !
0 komment 6 ember kedveli
Bakonyi rőzse.
0 komment 10 ember kedveli
Tejfölös karfiol leves
0 komment 6 ember kedveli
Zselici szelet !
1 komment 15 ember kedveli
Mazsolás rizs
0 komment 4 ember kedveli
Túrós barackos narancskrémes süti
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.