Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Saját recept. A boltban jó drágán kapható zacskós tésztás pörkölt ihlette.
Egy kevés zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ezután ráteszem a darált húst és és addig pirítom amíg kivilágosodik a hús. Közben meghintem egy késhegynyi törött borssal és őrölt köménnyel. Jól elkeverem, sózom majd megszórom törött paprikával. Ezután rászórom a száraztésztát és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje az egészet kb 2cm magasan.
Ezután addig főzöm míg a lé teljesen eltűnik. Ez kb 10-12 perc tésztától függően.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha kevés vizet tettünk és nem puhul meg a tészta eléggé, bátran alá kell önteni 1-2 dl vizet és tovább főzni míg újra eltűnik a lé.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
gzax
2012.12.22 13:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kevés zsíron, apróra vágott, darált húst, késhegynyi törött, tészta eléggé, kivilágosodik, töröttpaprika, száraztésztát, vöröshagyma, felengedem, orsótészta, paprikával, késhegynyi, megpirítom, töröttbors, fokhagymát, elkeverem, darálthús, köménnyel, fokhagyma, meghintem, tésztától, megszórom, zsiradék, ráteszem, rászórom, teljesen, pirítom, eltűnik, hagymát, függően, 300-500g darálthús, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, töröttpaprika ílés szerint, töröttbors, őrölt kömény, kevés zsiradék,
|
|
|
|
|