Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A rizst leveskockával ízesített vízben megfőzzük. A húst forró zsíradékban átforgatjuk, megfűszerezzük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből és lecsepegtetjük.
Egy kivajazott tepsibe belerakunk egy sor karfiolt, amire egy réteg rizs, majd erre egy réteg hús kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak, de úgy, hogy a tetejére karfiol kerüljön.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, ráöntjük a karfiol tetejére és forró sütőben szép pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, így még finomabb.
Jó étvágyat!
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
birann
2013.07.19 22:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
zsokazsoka |
2013.08.08. 11:27 (#1) |
|
|
Szerintem ha húsleves kocka helyett tárkonyt teszel vagy babérlevelet ,sokkal egészségesebb,én úgy szoktam csinálni ,próbáljátok meg, |
| |
|
|
|
rizst leveskockával, húst forró, karfiolt megmossuk, kivajazott tepsibe, réteg rizs, rétegezést addig, hozzávalók tartanak, tetejére karfiol, tojásfehérjét habbá, karfiol tetejére, tetejét megszórhatjuk, lecsepegtetjük, megfűszerezzük, leveskockával, húsleveskocka, megszórhatjuk, tojásfehérjét, tojásfehérje, belekeverjük, átforgatjuk, zsíradékban, belerakunk, kivajazott, rétegezést, folytatjuk, hozzávalók, megfőzzük, félpuhára, megmossuk, ízesített, kiszedjük, tetejére, finomabb, étvágyat, tartanak, rózsáira, karfiolt, karfiol, darált, rizs, húsleveskocka, tejföl, tojásfehérje, reszelt sajt, tojás,
|
|
|
|
|