Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A ribizlit összeturmixolom, leszűröm, belekeverem a porcukrot és a likőrt. A tejet a hosszában felhasított vaníliarúddal felforralom, majd lefedem. A zselatint hideg vízbe áztatom. A tojássárgákat kikeverem a cukorral, apránként hozzászűröm a meleg tejet, majd forró vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve, besűrítem, majd lehúzom a tűzről. A zselatinlapból kinyomkodom a vizet, a forró krémben olvadásig keverem, majd kihűtöm. Amikor a krém dermedni kezd, kíméletesen hozzákeverem a kemény habbá vert tejszínt. Arányosan elosztva, 4 kehelybe töltöm. Lefedem és legalább 3 órára behűtöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni finom!
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
davidcsilla
2014.07.29 18:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
ribizlit összeturmixolom, hosszában felhasított, zselatint hideg, tojássárgákat kikeverem, meleg tejet, zselatinlapból kinyomkodom, forró krémben, krém dermedni, kemény habbá, összeturmixolom, zselatinlapból, tojássárgákat, vaníliarúddal, hozzákeverem, folyamatosan, kinyomkodom, hozzászűröm, felforralom, kíméletesen, felhasított, vaníliakrém, zselatinlap, belekeverem, vízfürdőbe, zselatint, porcukrot, kikeverem, besűrítem, Arányosan, hosszában, olvadásig, apránként, kehelybe, legalább, elosztva, vanília, tejszín, ribizli, zselatinlap, likőr, porcukor, tojás sárgája, cukor,
|
|
|
|
|