Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.31 17:10
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások sárgáját, cukorral habosra, forrásban lévő, liter vizet, tojások fehérjéből, széles lábosba, habból galuskákat, krémet tálkákba, háziasszonyoknak, kristálycukor, díszíthetjük, tojásfehérje, megpárolódik, Evőkanállal, fokozatosan, csomómentes, belekavarva, emelgetjük, felteszünk, hozzáadjuk, hozzáadjuk, fehérjéből, Felteszünk, galuskákat, szaggatunk, beleöntjük, tejszínízű, tojássárga, szórhatunk, elmaradhat, rátöltjük, apránként, porcukrot, forrásban, tojássárga, kristálycukor, tejszínízű pudingpor, vanília, étcsoki elmaradhat, tojásfehérje, púpozott porcukor,
|
|
|
|
|
Gombák
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|