Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Madártej krém habbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 l tej
» 2 tojássárga
» 10 dkg kristálycukor
» 1 tejszínízű pudingpor
» vanília
» étcsoki (elmaradhat)
» Hab 2 tojásfehérje
» 1 púpozott ek porcukor (3 dkg)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés / tipp:

Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.
0 komment 13 ember kedveli fordgtr
2013.01.31 17:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások sárgáját, cukorral habosra, forrásban lévő, liter vizet, tojások fehérjéből, széles lábosba, habból galuskákat, krémet tálkákba, háziasszonyoknak, kristálycukor, díszíthetjük, tojásfehérje, megpárolódik, Evőkanállal, fokozatosan, csomómentes, belekavarva, emelgetjük, felteszünk, hozzáadjuk, hozzáadjuk, fehérjéből, Felteszünk, galuskákat, szaggatunk, beleöntjük, tejszínízű, tojássárga, szórhatunk, elmaradhat, rátöltjük, apránként, porcukrot, forrásban, tojássárga, kristálycukor, tejszínízű pudingpor, vanília, étcsoki elmaradhat, tojásfehérje, púpozott porcukor,
Zellerkrémleves sváb gombóccal
0 komment 2 ember kedveli
Vaníliás kifli
0 komment 11 ember kedveli
Sajtos csirkemell baconbe tekerve
0 komment 15 ember kedveli
Szilvabefőtt
0 komment 2 ember kedveli
Húsgombócos karalábéleves
0 komment 7 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Káposztaleves
1 komment 6 ember kedveli
Gombák
0 komment 3 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 3 ember kedveli
Császármorzsa...
0 komment 17 ember kedveli
Paradicsom szósz
0 komment 2 ember kedveli
Almás palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Székelygulyás
0 komment 5 ember kedveli
Csirke Józsi módra
0 komment 7 ember kedveli
Sajttal és sonkával töltött csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.