Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Madártej krém habbal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 l tej
» 2 tojássárga
» 10 dkg kristálycukor
» 1 tejszínízű pudingpor
» vanília
» étcsoki (elmaradhat)
» Hab 2 tojásfehérje
» 1 púpozott ek porcukor (3 dkg)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés / tipp:

Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.
0 komment 13 ember kedveli fordgtr
2013.01.31 17:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojások sárgáját, cukorral habosra, forrásban lévő, liter vizet, tojások fehérjéből, széles lábosba, habból galuskákat, krémet tálkákba, háziasszonyoknak, kristálycukor, díszíthetjük, tojásfehérje, megpárolódik, Evőkanállal, fokozatosan, csomómentes, belekavarva, emelgetjük, felteszünk, hozzáadjuk, hozzáadjuk, fehérjéből, Felteszünk, galuskákat, szaggatunk, beleöntjük, tejszínízű, tojássárga, szórhatunk, elmaradhat, rátöltjük, apránként, porcukrot, forrásban, tojássárga, kristálycukor, tejszínízű pudingpor, vanília, étcsoki elmaradhat, tojásfehérje, púpozott porcukor,
Füstölt tarjával töltött palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
GYORS MÁLNABOR
0 komment 2 ember kedveli
Göngyölt hús
0 komment 13 ember kedveli
Tiroli mártás
0 komment 1 ember kedveli
Gyorsmóka
0 komment 3 ember kedveli
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem-
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Debreceni tekercs !
1 komment 15 ember kedveli
Pakisztáni rizs
0 komment 2 ember kedveli
Pikáns csirkesaláta
0 komment 2 ember kedveli
Szalontüdő...
0 komment 10 ember kedveli
Hússal töltött tészta
1 komment 10 ember kedveli
Zsebre vágott káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Fonott kakaós kalács
0 komment 6 ember kedveli
Kávékocka
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.