Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos sertésraguleves recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg sertéscomb
» 1 közepes db vöröshagyma
» 1 teáskanál
» 1 késhegynyi bors
» 1 ek tárkony
» 4 ek napraforgó olaj
» 1 teáskanál ételízesítő
» 1 db babérlevél
» 1 közepes db fehérrépa
» kis db sárgarépa
» 5 dkg csiperkegomba (szeletelt)
» 1 dl főzőtejszín
» 10 dkg zöldborsó (mirelit)
» 1 dl tejföl
» 1 evőkanál finomliszt
» 1.5 l víz
» 1tk mustár
» 1tk citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban.
A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk. Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés / tipp:

A mustár és a citromlé elhagyható.
0 komment 0 ember kedveli henihencsi
2017.11.17 15:40
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát felaprítjuk, zöldségeket felkarikázzuk, hagymára dobjuk, kockára vágott, szeletelt gombát, húsleveskockát belemorzsoljuk, friss tárkonyt, levest vele, főzőléből kiveszünk, tejfölös keverékhez, leveshez adjuk, citromlé elhagyható, sertésraguleves, húsleveskockát, belemorzsoljuk, Összeforraljuk, csiperkegomba, Csomómentesre, összekeverjük, felkarikázzuk, felforraljuk, főzőtejszín, ételízesítő, felaprítjuk, Kevergetjük, zöldségeket, megpároljuk, megváltozik, vöröshagyma, kevergetjük, citromlevet, majoránnát, hozzáadjuk, finomliszt, babérlevél, folyamatos, késhegynyi, kevergetés, sertéscomb, közepes vöröshagyma, teáskanál, késhegynyi bors, tárkony, napraforgó olaj, teáskanál ételízesítő, babérlevél, közepes fehérrépa, sárgarépa, csiperkegomba szeletelt, főzőtejszín, zöldborsó mirelit, tejföl, evőkanál finomliszt, víz, mustár, citromlé,
Juhsajtos olívabogyós muffin
0 komment 3 ember kedveli
Boci szelet
0 komment 15 ember kedveli
Unicum-torta
0 komment 10 ember kedveli
Sajt tekercs
0 komment 14 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 21 ember kedveli
Szilvás-habos sütemény !
0 komment 3 ember kedveli
Szezámmagos kifli
0 komment 8 ember kedveli
Spenótos-kolbászos burgonyaleves
0 komment 2 ember kedveli
Leveles sajtos rudak
0 komment 5 ember kedveli
Almás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Kávés kekszes süti
0 komment 4 ember kedveli
Epres tiramisu kehely
0 komment 7 ember kedveli
Diós meggyes tallér !
1 komment 12 ember kedveli
Gombás pirított csirke
0 komment 4 ember kedveli
Vanília sodó
0 komment 5 ember kedveli
Alj nélküli túrós lepény
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.