Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Jóasszony pecsenyéje recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg tarja
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 nagy fej hagyma
» 1 kg burgonya
» bors
» liszt
» mustár
» só
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával.
A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve tegyük félre, hogy az egész egy kicsit érjen össze.
Addig pucoljuk meg a krumplit és egy tál vízben tegyük félre.
Pucoljuk meg a hagymát vágjuk fel karikára és olajon vagy zsírban pirítsuk szép halvány sárgára. Ha elkészült szedjük ki és tegyük félre.
Vegyük elő a hússzeleteket és mindkét oldalukat lisztezzük be, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen süssük ki.
Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni, így az a pecsenyeszeletekkel egy időben el fog készülni. Persze közben egyikről sem feledkezzünk meg a másik kárára.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
A jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a kisült krumplit a tetejére halmozzuk fel a hússzeleteket majd borítsuk be az egészet a kisült hagymakarikákkal.
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

Ha nincs tarja, akkor el lehet készíteni sertéskarajból is.
0 komment 32 ember kedveli galambjani
2013.03.07 07:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tarját szeleteljük, szeleteket kenjük, kicsit érjen, hagymát vágjuk, hagymából visszamaradt, hússzeleteket azzal, időben odarakhatjuk, nagyobb cikkekre, másik kárára, sütés után, jóasszony pecsenyéjét, kisült krumplit, tetejére halmozzuk, hússzeleteket majd, kisült hagymakarikákkal, hagymakarikákkal, sertéskarajból, hússzeleteket, hússzeleteket, hússzeleteket, fokhagymával, visszamaradt, odarakhatjuk, feledkezzünk, papírtörlőre, csurgassunk, összezúzott, szeleteljük, pecsenyéjét, dörzsöljük, szeleteket, lisztezzük, klopfoljuk, zsiradékon, pecsenyéje, hagymából, Jóasszony, mustárral, jóasszony, oldalukat, halmozzuk, tarja, gerezd fokhagyma, nagy hagyma, burgonya, bors, liszt, mustár, olaj,
Sós stangli
0 komment 6 ember kedveli
Milánói – kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Mézes puszedli
0 komment 9 ember kedveli
Darálthúsos bugaci leves
0 komment 10 ember kedveli
Túrós lepény
0 komment 5 ember kedveli
Kekszes almás sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Zöldségpörkölt tésztával
1 komment 5 ember kedveli
Bögrés mákos
0 komment 25 ember kedveli
Gyros tál salátával
0 komment 5 ember kedveli
Szilvás-rácsos
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsös kekszes recept
0 komment 6 ember kedveli
Tejes kakaós almás kocka !
0 komment 18 ember kedveli
Krumplis tészta kicsit feldobva
3 komment 12 ember kedveli
Töpörtyűs csiga
0 komment 3 ember kedveli
Narancs saláta
0 komment 1 ember kedveli
Parmezános rántott cukkíni sütőben sütve
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.