Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos vaddisznó raguleves-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg kicsontozott vaddisznóhús
» 1 vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 paradicsom
» 1 zöldpaprika
» 2 fehérrépa
» 2 sárgarépa
» pár darab gomba
» 4db nagyobb krumpli
» erőleveskocka
» 2 dl tejföl
» 1 evőkanál liszt
» őrölt pirospaprika
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A megtisztított húst leöblítjük, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket előkészítjük, megmossuk. A paradicsomot hámozás után felkockázzuk. A répát karikára, a gombát szeletekre, a paprikát és a krumplit kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk.
Olajat forrósítunk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta, majd a húst is rádobjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és megsózzuk. Kis lángon kb. 1 órán át pároljuk, ügyelve arra, hogy kevés folyadék mindig legyen alatta, ha kell, vizet öntünk hozzá.
Közben kb. 1,3 liter vízben feloldjuk a
leveskockákat, majd beledobjuk a krumplit és a sárgarépát. Mikor majdnem megfőttek, beledobjuk a gombát és a tárkonyt.
Ha minden puhára főtt, hozzáadjuk a vaddisznópörköltet, felforraljuk.
A tejfölben elkeverjük a lisztet. A levesbe keverjük, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha kell, sózzuk. Frissen őrölt borssal megszórjuk.
Megjegyzés / tipp:

Friss tárkonylevelekkel díszíthetjük.
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2011.12.19 15:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
megtisztított húst, zöldségeket előkészítjük, paradicsomot hámozás, répát karikára, gombát szeletekre, krumplit kockára, hagymát megfonnyasztjuk, tejfölben elkeverjük, levesbe keverjük, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, összeforraljuk, leveskockákat, erőleveskocka, megtisztított, paradicsomot, paradicsomot, pirospaprika, felkockázzuk, előkészítjük, kicsontozott, díszíthetjük, vaddisznóhús, felforraljuk, forrósítunk, vöröshagyma, zöldségeket, zöldpaprika, fokhagymát, leöblítjük, szeletekre, beledobjuk, elkeverjük, megszórjuk, hozzáadjuk, kicsontozott vaddisznóhús, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika, fehérrépa, sárgarépa, darab gomba, nagyobb krumpli, erőleveskocka, tejföl, evőkanál liszt, őrölt pirospaprika, bors,
Milánói sertésborda
0 komment 7 ember kedveli
Francia mákos krémes szelet
0 komment 11 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Santa Barbara
1 komment 2 ember kedveli
Haraszt
1 komment 8 ember kedveli
Rántott cukkíni sajttal
0 komment 6 ember kedveli
Kukoricás-cukkinis lepény.
0 komment 5 ember kedveli
Póréhagyma krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Konyakmeggy bon-bon házilag
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés zellerkrémleves...
0 komment 1 ember kedveli
Ausztrál répás sütemény
0 komment 13 ember kedveli
Sonkás kocka
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszkrémes muffin
0 komment 1 ember kedveli
Tejben sült csirkecomb
1 komment 16 ember kedveli
Pudingos citromszelet
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges tésztapörkölt
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.