Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rebarbarás csiga streusel-lel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 dkg élesztő
» 5 dkg cukor
» 150 ml tej
» 40 dkg liszt
» 3 tojássárgája
» 70 gr. vaj
» csipett
» töltelékhez :2 tojássárgája
» 50 ml tejszin
» 25 dkg tisztított rebarbara
» streuselhez:
» 70 gr. vaj
» 10 dkg liszt
» 5 dkg cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először a kelt tésztát gyúrom ki, összekeverem alaposan és utána lefedem és 1 órát pihentetem, kelesztem.
A töltelékhez 1 tojássárgát elkeverem a tejszínnel,a rebarbarát fél cm- s darabokra vágom fel.
A tetejére a streuselt összemorzsolom ,félreteszem.
A pihentetés után a tésztát fél cm vastagra kinyújtom,tojássárgával megkenem,s a rebarbarás tojásos tejszínes masszát elosztom rajta.
A streusel felét rászórom a rebarbarára, a hosszabbik oldaltól kezdve feltekerem jó szorosan a tésztát, majd 2 cm vastag szeletekre vágom fel.
Egy tepsit kibélelek sütőfóliával és arra pakolom a vágott felével lefelé a csigákat.
A maradék tojássárgával megkenem a tészta tetejét és a maradék streuselt elosztom rajta.
180 fokra előmelegített sütőbe 25 percig sütöm majd.
Kihűlve tálalom.
Kb: 15-16 db csiga lesz belőle.
Megjegyzés / tipp:

A rebarbarának most van a szezonja, kissé savanykás az íze. Én szeretem.
Amikor kész a süti rácson hagyom kihűlni.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli ibolya58
2012.05.27 21:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kelt tésztát, streuselt összemorzsolom, pihentetés után, rebarbarás tojásos, streusel felét, hosszabbik oldaltól, tepsit kibélelek, vágott felével, maradék tojássárgával, tészta tetejét, maradék streuselt, rebarbarának most, süti rácson, összemorzsolom, előmelegített, tojássárgával, tojássárgával, összekeverem, sütőfóliával, rebarbarának, tojássárgája, tojássárgája, töltelékhez, töltelékhez, tojássárgát, rebarbarára, streuselhez, félreteszem, Rebarbarás, pihentetés, hosszabbik, tisztított, szeletekre, tejszínnel, pihentetem, feltekerem, rebarbarát, rebarbarás, elkeverem, élesztő, cukor, liszt, tojássárgája, csipett, töltelékhez tojássárgája, tisztított rebarbara, streuselhez, liszt, cukor,
Pusztapörkölt
0 komment 5 ember kedveli
Sajtpuffancs
0 komment 7 ember kedveli
Paradicsomos rakott burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres flekken roston
1 komment 7 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Szalonnába göngyölt harcsafilé, dijoni mustáros, gyöngyhagymás burgonyával.
0 komment 8 ember kedveli
Gyümölcsös joghurttorta
1 komment 9 ember kedveli
Tiramisu ahogy én csinálom
8 komment 217 ember kedveli
Hentes sertésborda
0 komment 8 ember kedveli
Túrófánk gyors
0 komment 18 ember kedveli
Lecsós bab
1 komment 6 ember kedveli
Meggyes kukoricaprósza
0 komment 6 ember kedveli
Likőrös-kávés forró csoki
0 komment 1 ember kedveli
Magyaros burgonyakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Lencsefőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.