Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rebarbarás csiga streusel-lel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 dkg élesztő
» 5 dkg cukor
» 150 ml tej
» 40 dkg liszt
» 3 tojássárgája
» 70 gr. vaj
» csipett
» töltelékhez :2 tojássárgája
» 50 ml tejszin
» 25 dkg tisztított rebarbara
» streuselhez:
» 70 gr. vaj
» 10 dkg liszt
» 5 dkg cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először a kelt tésztát gyúrom ki, összekeverem alaposan és utána lefedem és 1 órát pihentetem, kelesztem.
A töltelékhez 1 tojássárgát elkeverem a tejszínnel,a rebarbarát fél cm- s darabokra vágom fel.
A tetejére a streuselt összemorzsolom ,félreteszem.
A pihentetés után a tésztát fél cm vastagra kinyújtom,tojássárgával megkenem,s a rebarbarás tojásos tejszínes masszát elosztom rajta.
A streusel felét rászórom a rebarbarára, a hosszabbik oldaltól kezdve feltekerem jó szorosan a tésztát, majd 2 cm vastag szeletekre vágom fel.
Egy tepsit kibélelek sütőfóliával és arra pakolom a vágott felével lefelé a csigákat.
A maradék tojássárgával megkenem a tészta tetejét és a maradék streuselt elosztom rajta.
180 fokra előmelegített sütőbe 25 percig sütöm majd.
Kihűlve tálalom.
Kb: 15-16 db csiga lesz belőle.
Megjegyzés / tipp:

A rebarbarának most van a szezonja, kissé savanykás az íze. Én szeretem.
Amikor kész a süti rácson hagyom kihűlni.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli ibolya58
2012.05.27 21:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kelt tésztát, streuselt összemorzsolom, pihentetés után, rebarbarás tojásos, streusel felét, hosszabbik oldaltól, tepsit kibélelek, vágott felével, maradék tojássárgával, tészta tetejét, maradék streuselt, rebarbarának most, süti rácson, összemorzsolom, előmelegített, tojássárgával, tojássárgával, összekeverem, sütőfóliával, rebarbarának, tojássárgája, tojássárgája, töltelékhez, töltelékhez, tojássárgát, rebarbarára, streuselhez, félreteszem, Rebarbarás, pihentetés, hosszabbik, tisztított, szeletekre, tejszínnel, pihentetem, feltekerem, rebarbarát, rebarbarás, elkeverem, élesztő, cukor, liszt, tojássárgája, csipett, töltelékhez tojássárgája, tisztított rebarbara, streuselhez, liszt, cukor,
Krumplisaláta szabolcsi módra
0 komment 7 ember kedveli
Sajtos csirkemell őzgerincben sütve
0 komment 12 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Kolbásszal töltött sajttekercs
0 komment 10 ember kedveli
Pataki tálban sült sertéskaraj
0 komment 9 ember kedveli
Korhelyleves
0 komment 8 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Tepsis krumpli savanyú káposztával
0 komment 4 ember kedveli
Töltött sült paprika
0 komment 4 ember kedveli
Túrókrémes mogyorós kesz!
0 komment 5 ember kedveli
Likőrös-kávés forró csoki
0 komment 1 ember kedveli
Vitamin bomba
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Citromos túrós szelet
0 komment 12 ember kedveli
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
0 komment 6 ember kedveli
Szezámos szilvagolyók !
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.