Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Paradicsomeves bazsalikomos grizgombóccal ! recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg paradicsom
» vegeta
» olaj
» bors
» zellerlevél
» 1 közepes hagyma
» curry
» gombóchoz:
» 1 nagyobb tojás
» 5-6 bazsalikomlevél
» kb: 10 dkg dara
» pici vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát és a paradicsomot kockára felvágom, a zellerlevelet összevágom.
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát , majd rárakom a paradicsomot is . Alaposan össszekeverem és egy ideig együtt piritom.Vegetát borst, curyrt hozzákeverem és puhára fözöm.
Vagy szitán vagy pedig paszirozoval átpaszirozom az egészet.
Visszaöntöm a lábasba , majd ha kell hozzá ,kevés vizzel higithatom
Aki amilyen édesen szereti annyi cukrot tehet bele..

A grizgombócnak felteszem a sós vizet forrni.Közben elkeverem a tojást jó habosra és adagonként keverem hozzá a darát.Mindig alaposan kikeverem közben..A végén adom hozzá az apróra felvágott bazsalikomlevelet. Azzal is elkeverem. Pontosan 12 percet várok , mig elkezdem szaggatni.Addigra kellőképpen megduzzad a dara.
Két kiskanál segítségével a forrásba lévő vizbe szaggatom a galuskákat.Addig kell fözni, mig a galuska fel jön a viz tetejére.
Persze jobb ha közben kostolgatunk .Kb: 2 - 3 szorosra kell megdagadnia.
Megjegyzés / tipp:

Egyik barátnőmtől tanultam a galuska elkészitését, s a 12 perc nagyon is bevált.Azóta csak igy csinálom.

Jó étvágyat hozzá!
0 komment 2 ember kedveli ibolya58
2012.02.18 16:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsomot kockára, ideig együtt, grizgombócnak felteszem, végén adom, apróra felvágott, forrásba lévő, galuska elkészitését, bazsalikomlevél, Paradicsomeves, megdinsztelem, zellerlevelet, grizgombócnak, össszekeverem, grizgombóccal, hozzákeverem, bazsalikomos, paradicsomot, paszirozoval, segítségével, kostolgatunk, átpaszirozom, elkészitését, paradicsomot, kellőképpen, Visszaöntöm, zellerlevél, megdagadnia, barátnőmtől, paradicsom, galuskákat, adagonként, higithatom, összevágom, paradicsom, vegeta, olaj, bors, zellerlevél, közepes hagyma, curry, gombóchoz, nagyobb tojás, bazsalikomlevél, dara, pici,
Káposztaleves korhelyeknek
0 komment 5 ember kedveli
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel"
0 komment 3 ember kedveli
Almás papucsok
0 komment 4 ember kedveli
Spenótos sztrapacska, juhtúrós mártással
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges-húsos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Almás dunahullám sütemény !
3 komment 30 ember kedveli
Töltött bundás zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Vörösboros őzpörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Gombafasírt – melegen és hidegen
0 komment 17 ember kedveli
Almás metélt
0 komment 5 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Citromos-ricottás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Mákos guba másként
1 komment 7 ember kedveli
Kefires-kókuszos kevert sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Fahéjas citromtorta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.