Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások sárgáját a porcukorral habosra kell keverni, majd hozzáadni a szódabikarbónát és a kakaót. A keményre vert fehérje habot lazán belekeverjük, kikent és lisztezett peremes tepsibe simítjuk a masszát. 170 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tojást kicsit felverjük, hozzákeverjük a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet és duplafalú forralóban sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. Időközben a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt krémmel. Ezt elosztjuk 60-40%-ban, a nagyobb részbe belekeverjük a kakaót, a kisebbikbe egy kevés cukrot és a vanília esszenciát.A tésztát megkenjük előbb a vaníliás, majd a kakaós krémmel, egyik szélére tesszük a banánokat, majd feltekerjük. A tetejét is bekenjük krémmel - ha van, recés élű késsel - majd ráreszeljük a csokit.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Dermedésig hűtőbe tartjuk !
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.07.11 11:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tepsi kikenéséhezA, egyenesebb fajtából, tojások sárgáját, porcukorral habosra, keményre vert, tojást kicsit, vajat habosra, kihűlt krémmel, nagyobb részbe, kevés cukrot, vanília esszenciát, tésztát megkenjük, kakaós krémmel, szódabikarbónát, szódabikarbóna, összekeverjük, hozzákeverjük, előmelegített, belekeverjük, belekeverjük, kikenéséhez, ráreszeljük, feltekerjük, porcukorral, töltelékhez, porcukorral, kisebbikbe, egyenesebb, forralóban, Hozzávalók, lisztezett, hozzáadjuk, Dermedésig, esszenciát, esszencia, elosztjuk, felverjük, apránként, duplafalú, Hozzávalók tésztához, tojás, porcukor, szódabikarbóna, kakaó, liszt tepsi kikenéséhez, töltelékhez, tojás, liszt, porcukor, kakaó, csokoládé, banán egyenesebb fajtából,
|
|
|
|
|
Bigos
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|