Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zsenge szőlőleveleket jól megmosom, leforrázom és leszűröm. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpárolom, majd összekeverem a darált sertéshússal és a zsírban üvegesre párolt hagymával. Beleöntöm az egész tojást, megsózom, egy csipet törött borssal ízesítem és megtöltöm vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A kis töltelékeket egy lábosba egymás mellé rakom, annyi vizet vagy csontlevet öntök rá, amennyi félig ellepi és kis lángon, puhára párolom. A vajat habzásig hevítem, megszórom liszttel és felengedem tejjel. Kiforralom és tejföllel elkeverem. Végül sózom, borsozom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ajánlom mindenkinek.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dori37
2014.03.10 20:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zsenge szőlőleveleket, kevés zsíron, darált sertéshússal, zsírban üvegesre, egész tojást, csipet törött, töltött káposztát, lábosba egymás, vajat habzásig, szőlőleveleket, szőlőleveleket, összekeverem, sertéshússal, töltelékeket, mindenkinek, leforrázom, szőlőlevél, csontlevet, átfuttatva, Kiforralom, megpárolom, felengedem, átszitált, elkeverem, megtöltöm, Beleöntöm, hagymával, káposztát, megszórom, tejföllel, megmosom, leszűröm, megsózom, liszttel, üvegesre, szőlőlevél, darált sertés, rizs, csipet, csipet bors, tojás, hagyma, átszitált liszt, 20%-os tejföl,
|
|
|
|
|
Krémes
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
|
|
|
|
|