Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alma pongyolában recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 8 kis alma
» 1citrom leve
» 5 dkg porcukor
» 1 csipet őrölt fahéj
» 1 cs. kiolvasztott leveles vajas tészta
» 5 dkg darált mogyoró
» 10 dkg ribizlilekvár
» 2 tojás sárgája
» kb. 20 szem szegfűszeg
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:Az almákat megmossuk,meghámozzuk,és a magházukat kivágjuk.
A citromlevet a cukorral meg a fahéjjal összekeverjük,és az almákat bedörzsöljük vele.Lefedve kb. 10 percig állni hagyjuk.
2:A sütőt 200 fokra előmelegítjük,egy tepsit kivajazunk.A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk,és meglisztezett deszkán 8 darab kb. 12x15 cm-es téglalapba vágjuk.
3:Az almákat konyhai papírtörlővel leitatjuk,és mindegyik tésztalap közepére ültetünk egyet.A darált mogyorót az almák üregébe kanalazzuk,majd a ribizlilekvárral teletöltjük.
4:A tojássárgáját 1 evőkanál hideg vízzel elkeverjük,és a tészták szélére kenjük.A tészták négy sarkát összefogjuk,a szélüket alaposan összenyomkodjuk,és felül 2-3 szegfűszeggel összetűzzük,hogy batyukat kapjunk.
5:A tésztát a maradék tojássárgájával megkenjük.A tészta csomagolt almákat a tepsibe ültetjük,és a forró sütőbe kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

A négyzet alakú tésztalapokat vaníliakrémmel is megkenhetjük,almaszeletekk el megrakjuk,a tészta szélét felül összefogjuk.A tetejére 1-1 szem cseresznyét rakunk. Előmelegített sütőben az 5. pont szerint megsütjük.
0 komment 2 ember kedveli carlostina
2012.12.29 11:50
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
almákat megmossuk, magházukat kivágjuk, fahéjjal összekeverjük, almákat bedörzsöljük, tepsit kivajazunk, almákat konyhai, darált mogyorót, almák üregébe, ribizlilekvárral teletöltjük, tészták szélére, tészták négy, szélüket alaposan, maradék tojássárgájával, tészta csomagolt, tepsibe ültetjük, forró sütőbe, négyzet alakú, tészta szélét, ribizlilekvárral, összenyomkodjuk, tojássárgájával, almaszeletekkel, vaníliakrémmel, ribizlilekvár, szegfűszeggel, meglisztezett, összekeverjük, tojássárgáját, tésztalapokat, papírtörlővel, Előmelegített, előmelegítjük, aranybarnára, bedörzsöljük, megkenhetjük, kiolvasztott, meghámozzuk, összetűzzük, citromlevet, cseresznyét, összefogjuk, pongyolában, összefogjuk, teletöltjük, alma, 1citrom leve, porcukor, csipet őrölt fahéj, darált mogyoró, ribizlilekvár, tojás sárgája, szem szegfűszeg,
Rizlinges marhasült vincellérné módra
0 komment 1 ember kedveli
Jansson megkísértése
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes citromtorta
1 komment 11 ember kedveli
Máktorta meggylekvárral és citromhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Almás vagdalthús baconbe tekerve!
1 komment 8 ember kedveli
Tojással töltött paprika
0 komment 3 ember kedveli
ÚJÉVI FÁNK
0 komment 11 ember kedveli
Chilis zellerkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Őszi muffin
0 komment 2 ember kedveli
Tejszínes-paradicsomos-édesköményes spagetti.
0 komment 1 ember kedveli
Mokkakrémmel töltött palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Juhtúrós tésztagratin !
0 komment 3 ember kedveli
Meggyes rétes
0 komment 2 ember kedveli
Lekváros kifli
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.