Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleszitálom a kétféle lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan elvegyítem a habbal. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, elegyengetem a masszát, és 8-10 perc alatt nagyon alacsony hőfokon (160 °) megsütöm. A sütőben hagyom pihentetni néhány percig.
A krémhez a tojássárgákat kikeverem a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, és felöntöm a tejjel, majd sűrű krémet főzök. A margarint alaposan kikeverem a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adom, és a teljesen kihűlt tészta tetejére simítom. A tejszínt felverem, és végül a krém tetejére egyengetem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a madártejet és a krémest szereted ezt egyenesen imádni fogod!
A tetejét, ha szeretnéd reszelt csokival megszórhatod!
|
|
|
|
4 komment
|
47 ember kedveli
|
cocco
2012.05.10 02:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
zsikemama44 |
2013.02.16. 19:37 (#4) |
|
|
Megsütöttem. Nagyon finom és mutatós.Én a tetején a habot tortafésű segítségével hullámosan díszitettem. |
|
cocco |
2012.05.16. 11:44 (#3) |
|
|
Érdemes megcsinálni, egészségetekre! |
|
ivettbaba6 |
2012.05.13. 19:25 (#2) |
|
|
Nagyon jó kis recept biztosan ki fogom próbálni És biztosan nagyon finom is |
|
atomvaros |
2012.05.12. 14:40 (#1) |
|
|
Nagyon fincsi lehet,elfogom készíteni,köszike |
| |
|
|
|
cukorral kemény, kétféle lisztet, sütőben hagyom, tojássárgákat kikeverem, vaníliás cukorral, margarint alaposan, kihűlt krémhez, teljesen kihűlt, tejszínt felverem, krém tetejére, krémest szereted, tojásfehérjét, tojássárgákat, tojásfehérje, elegyengetem, tojássárgája, megszórhatod, beleszitálom, porcukorral, habtejszín, egyengetem, finomliszt, pihentetni, madártejet, habverővel, Kivajazott, lisztezett, finomliszt, Hozzávalók, rétesliszt, elvegyítem, tésztához, tésztához, margarint, szeretnéd, kikeverem, kikeverem, cukor, finomliszt, rétesliszt, sütőpor, Krémhez tojássárgája, cukor, finomliszt, vaniliás cukor, margarin, porcukor, habtejszín,
|
|
|
|
|