Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Padlizsán-krém recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 4 darab padlizsán
» étolaj (kb.1,5 dcl )
» tojás 4 db
» só
» bors
» citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A padlizsánokat megsütjük,ajánlott szénen sütni,ha megsültek egy tállal lefödjük,hogy gözölögjenek meg,mert könnyebb meghántani,ezután egy fabárddal összetörjük(lehet nemesacélból készült vagy müanyag bárddal is csak fémet ne használjunk mert a padlizsán megbarnul) az összetört padlizsánt hadjuk kihülni és közben majonézet készitünk a tojássárgájából és ezután az összetört padlizsánt és a majonézet összekeverjük,izesítjük:só ,bors és izlés szerint citromlével.Kennyérre kenve fogyasztjuk,paradicsommal, paprikával.Jó étvágyat !!!
Megjegyzés / tipp:

Nagyon könnyü és egészséges étel és minden alkalomra megfelel.
2 komment 8 ember kedveli farkas1945
2012.01.14 13:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.04.16. 23:20 (#2)
Egyetértek az előttem szólóval, a reszelt hagyma fontos része a pástétomnak. Nem értem a "bárd" használatát, nem ökröt kell letaglózni! A nemesacél miért nem fém? Bármilyen kés használható hozzá, kivéve a vasból készültet, de olyan legfeljebb valamelyik bennszülött törzsnél található! Nem hiszem, hogy az elkészítési ideje 45 perc! Csak a sütéshez kell 1 óra, innentől kezdve hitelét vesztette a receptíró...
fila 2012.01.19. 16:04 (#1)
Bizony finom, ajánlom a hagymás változatát (az összetört padlizsánhoz reszelni) is kipróbálni.
Házi készítésű majonéztől egy idő óta félek.
Címkék
padlizsánokat megsütjük, tállal lefödjük, fabárddal összetörjük, padlizsán megbarnul, összetört padlizsánt, majonézet összekeverjük, tojássárgájából, padlizsánokat, összekeverjük, paradicsommal, gözölögjenek, nemesacélból, citromlével, összetörjük, fogyasztjuk, használjunk, paprikával, egészséges, padlizsánt, meghántani, padlizsánt, alkalomra, összetört, padlizsán, összetört, majonézet, készitünk, megbarnul, majonézet, Padlizsán, fabárddal, Kennyérre, darab padlizsán, étolaj, tojás, bors, citromlé,
GYORS MÁLNABOR
0 komment 2 ember kedveli
Banántorta...
0 komment 20 ember kedveli
Sajtos eperlevél
0 komment 4 ember kedveli
Puliszka, hallal és zöldfűszeres joghurttal
0 komment 2 ember kedveli
joghurtos fánk
0 komment 15 ember kedveli
Mexikói húsos egytálétel
2 komment 8 ember kedveli
Zöldséges-húsos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Sütőtökös kifli
0 komment 3 ember kedveli
Töltött paprika
0 komment 4 ember kedveli
Túrókrémes csokoládés sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Nektarinos rizshasáb
0 komment 12 ember kedveli
Mandulás narancsos linzer
0 komment 6 ember kedveli
Sajttal töltött gomba
0 komment 4 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Leveles meggyes
1 komment 9 ember kedveli
Konyakmeggyes
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.