Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Padlizsán-krém recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 4 darab padlizsán
» étolaj (kb.1,5 dcl )
» tojás 4 db
» só
» bors
» citromlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A padlizsánokat megsütjük,ajánlott szénen sütni,ha megsültek egy tállal lefödjük,hogy gözölögjenek meg,mert könnyebb meghántani,ezután egy fabárddal összetörjük(lehet nemesacélból készült vagy müanyag bárddal is csak fémet ne használjunk mert a padlizsán megbarnul) az összetört padlizsánt hadjuk kihülni és közben majonézet készitünk a tojássárgájából és ezután az összetört padlizsánt és a majonézet összekeverjük,izesítjük:só ,bors és izlés szerint citromlével.Kennyérre kenve fogyasztjuk,paradicsommal, paprikával.Jó étvágyat !!!
Megjegyzés / tipp:

Nagyon könnyü és egészséges étel és minden alkalomra megfelel.
2 komment 8 ember kedveli farkas1945
2012.01.14 13:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.04.16. 23:20 (#2)
Egyetértek az előttem szólóval, a reszelt hagyma fontos része a pástétomnak. Nem értem a "bárd" használatát, nem ökröt kell letaglózni! A nemesacél miért nem fém? Bármilyen kés használható hozzá, kivéve a vasból készültet, de olyan legfeljebb valamelyik bennszülött törzsnél található! Nem hiszem, hogy az elkészítési ideje 45 perc! Csak a sütéshez kell 1 óra, innentől kezdve hitelét vesztette a receptíró...
fila 2012.01.19. 16:04 (#1)
Bizony finom, ajánlom a hagymás változatát (az összetört padlizsánhoz reszelni) is kipróbálni.
Házi készítésű majonéztől egy idő óta félek.
Címkék
padlizsánokat megsütjük, tállal lefödjük, fabárddal összetörjük, padlizsán megbarnul, összetört padlizsánt, majonézet összekeverjük, tojássárgájából, padlizsánokat, összekeverjük, paradicsommal, gözölögjenek, nemesacélból, citromlével, összetörjük, fogyasztjuk, használjunk, paprikával, egészséges, padlizsánt, meghántani, padlizsánt, alkalomra, összetört, padlizsán, összetört, majonézet, készitünk, megbarnul, majonézet, Padlizsán, fabárddal, Kennyérre, darab padlizsán, étolaj, tojás, bors, citromlé,
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
0 komment 7 ember kedveli
Retrosüti
0 komment 5 ember kedveli
Vadász- nokedli
0 komment 6 ember kedveli
Almás pite (paleo)
2 komment 3 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Zöldséges hal
0 komment 4 ember kedveli
Barackos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Pilóta keksz
0 komment 2 ember kedveli
Epres-Banán turmix
0 komment 3 ember kedveli
gombafasirt
0 komment 1 ember kedveli
Erdélyi borjútokány
0 komment 3 ember kedveli
Gulyásleves
4 komment 15 ember kedveli
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás papucs
0 komment 6 ember kedveli
Majonézes körtesaláta
0 komment 1 ember kedveli
Kávés tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.