Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszaltszilvás csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 szép csirkemell
» 20 szem vörösborban főtt aszaltszilva
» 1 db tojás
» 3-4 ek. liszt
» 1 dl tej
» 2 szem összetört szegfűszeg
» 1 ek.sós mogyoró vagy mandula
» ízlés szerint só és törött fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkemellet úgy csontozzuk ki,hogy 4 db tömör húsdarabot kapjunk.A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük.Ügyeljünk arra ,hogy a hús ne szakadjon el,tölthető legyen. Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük,kimagozzuk, és a mag helyére darált sós mogyorót teszünk.Az éles,hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem töltött szilvát teszünk,majd a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.A tojást habosra verjük és a szekgfüszeggel,a borssal megfűszerezzük.1 dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk és annyi liszttel keverjük össze,hogy a szokásos palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk belőle.A megtöltött húsdarabokat megsózzuk ezután lisztbe és tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép piros barnára megsütjük.Az olajat lecsöpögtetjük. A szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk.A párolt rizs elkészítéséhez vegyünk kb 20-25 dkg rizst 2 ek. olajon dinszteljük pár percig ,apróra vágott hagymával,ha kifehéredett öntsük fel kétszer annyi vízzel,sózzuk ,vegetát tegyünk bele lefedve puhára pároljuk.Párolás közben ne kavargassuk,mert csirizes lesz .Ha kész pohárral,vagy gömbölyű kanállal halmokat rakunk a tányérra egy petrezselyemzöld levéllel díszítjük
Megjegyzés / tipp:

Kicsit munkás ,de igazi csirke csemege.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.10 10:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
aszalt szilvát, nyílást hústűvel, tojást habosra, borssal megfűszerezzük, szokásos palacsinta, megtöltött húsdarabokat, olajat lecsöpögtetjük, szilvás csirkemellet, párolt rizs, petrezselyemzöld levéllel, petrezselyemzöld, szekgfüszeggel, megfűszerezzük, lecsöpögtetjük, húskalapáccsal, csirkemelleket, lecsöpögtetjük, felforrósított, elkészítéséhez, Aszaltszilvás, aszaltszilva, kifehéredett, csirkemellet, csirkemellet, húsdarabokat, kavargassuk, összetűzzük, hozzáöntünk, dinszteljük, szilvalevet, vörösborban, kimagozzuk, csirkemell, szegfűszeg, húsdarabot, fogvájóval, szép csirkemell, tojás, liszt, tej, szem összetört szegfűszeg, mogyoró vagy mandula,
Gombával, paprikával töltött pulykamell
0 komment 11 ember kedveli
Búbos hús
0 komment 7 ember kedveli
Erdei gyümölcsös tiramisu...
0 komment 15 ember kedveli
Tárkonyos pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Narancsos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos csirkeraguleves
0 komment 1 ember kedveli
Húsos palacsinta-kapormártással-
1 komment 5 ember kedveli
Gyümölcsös Joghurttorta
0 komment 5 ember kedveli
Mákos krémes süti
0 komment 32 ember kedveli
Borjúbecsinált hercegnő módra
0 komment 1 ember kedveli
kovászos ubi télre kólás flakonban
2 komment 25 ember kedveli
Túrós- mákos béles
0 komment 3 ember kedveli
Barack befőtt
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás papucs
0 komment 6 ember kedveli
Ír szódakenyér
1 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.