Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszaltszilvás csirkemell recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 szép csirkemell
» 20 szem vörösborban főtt aszaltszilva
» 1 db tojás
» 3-4 ek. liszt
» 1 dl tej
» 2 szem összetört szegfűszeg
» 1 ek.sós mogyoró vagy mandula
» ízlés szerint só és törött fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkemellet úgy csontozzuk ki,hogy 4 db tömör húsdarabot kapjunk.A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük.Ügyeljünk arra ,hogy a hús ne szakadjon el,tölthető legyen. Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük,kimagozzuk, és a mag helyére darált sós mogyorót teszünk.Az éles,hegyes késsel felszúrt csirkemell darabba 5 szem töltött szilvát teszünk,majd a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.A tojást habosra verjük és a szekgfüszeggel,a borssal megfűszerezzük.1 dl vörösboros szilvalevet hozzáöntünk és annyi liszttel keverjük össze,hogy a szokásos palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk belőle.A megtöltött húsdarabokat megsózzuk ezután lisztbe és tésztába mártva 170 fokra felforrósított olajban 8-10 perc alatt szép piros barnára megsütjük.Az olajat lecsöpögtetjük. A szilvás csirkemellet párolt rizzsel tálaljuk.A párolt rizs elkészítéséhez vegyünk kb 20-25 dkg rizst 2 ek. olajon dinszteljük pár percig ,apróra vágott hagymával,ha kifehéredett öntsük fel kétszer annyi vízzel,sózzuk ,vegetát tegyünk bele lefedve puhára pároljuk.Párolás közben ne kavargassuk,mert csirizes lesz .Ha kész pohárral,vagy gömbölyű kanállal halmokat rakunk a tányérra egy petrezselyemzöld levéllel díszítjük
Megjegyzés / tipp:

Kicsit munkás ,de igazi csirke csemege.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.10 10:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
aszalt szilvát, nyílást hústűvel, tojást habosra, borssal megfűszerezzük, szokásos palacsinta, megtöltött húsdarabokat, olajat lecsöpögtetjük, szilvás csirkemellet, párolt rizs, petrezselyemzöld levéllel, petrezselyemzöld, szekgfüszeggel, megfűszerezzük, lecsöpögtetjük, húskalapáccsal, csirkemelleket, lecsöpögtetjük, felforrósított, elkészítéséhez, Aszaltszilvás, aszaltszilva, kifehéredett, csirkemellet, csirkemellet, húsdarabokat, kavargassuk, összetűzzük, hozzáöntünk, dinszteljük, szilvalevet, vörösborban, kimagozzuk, csirkemell, szegfűszeg, húsdarabot, fogvájóval, szép csirkemell, tojás, liszt, tej, szem összetört szegfűszeg, mogyoró vagy mandula,
Betyáros csirkepaprikás bográcsban
1 komment 9 ember kedveli
Töltött hagyma
0 komment 4 ember kedveli
Sárgarépa ital
1 komment 11 ember kedveli
Almás keverős süti
0 komment 5 ember kedveli
Töltike-
1 komment 18 ember kedveli
muffin
0 komment 2 ember kedveli
Őszi muffin
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges zöldborsó mentával
0 komment 1 ember kedveli
Ördög pecsenye
0 komment 29 ember kedveli
Capuccino golyók
0 komment 8 ember kedveli
Burgonyakrokett
0 komment 7 ember kedveli
Csokoládés teasütemény
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke
0 komment 9 ember kedveli
Gombás-paprikás rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Spenót tükörtojással
0 komment 2 ember kedveli
Töltött tojás
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.