Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Édes álarcok recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 250 g búzaliszt
» 200 g Rama sütőmargarin
» 150 ml tejszín
» 200 g porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 darab citrom
» 1 tk kakaópor
» ízlés szerint cseresznyebefőtt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet egy konyhai robotgép dagasztóspiráljával először alacsony, majd magas fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát golyóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.
Közben előkészítjük az álarc sablonjait.

A tésztát egy belisztezett nyújtódeszkán nyújtófa segítségével kb fél cm vastagra kinyújtjuk, a sablon segítségével kivágjuk az álarcokat, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük azokat, megszurkáljuk villával, majd aranysárgára sütjük.

A tepsit kivesszük a sütőből, és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni a süteményeket. A mázhoz a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba szitáljuk, és annyi citromlével keverjük el, hogy egy sűrűn folyó mázat kapjunk. A máz egy részét nyomózsákba töltjük. A maradékot kakóporral és citromlével elkeverjük. Az arcot a sötétebb mázzal megkenjük.
Megjegyzés / tipp:

Alkalomhoz illő édesség, nem csak ünnepre.
0 komment 0 ember kedveli isti53
2012.02.04 15:14
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hozzávalókat keverőtálba, konyhai robotgép, tésztát golyóvá, álarc sablonjait, belisztezett nyújtódeszkán, sablon segítségével, sütőpapírral bélelt, tepsit kivesszük, sütőpapíron hagyjuk, vaníliás cukrot, tálba szitáljuk, sűrűn folyó, részét nyomózsákba, maradékot kakóporral, sötétebb mázzal, cseresznyebefőtt, nyújtódeszkán, megszurkáljuk, hozzávalókat, belisztezett, előkészítjük, segítségével, süteményeket, aranysárgára, sütőpapírral, segítségével, sütőmargarin, keverőtálba, nyomózsákba, citromlével, csomagoljuk, sütőpapíron, citromlével, Alkalomhoz, elkeverjük, kakóporral, kinyújtjuk, sablonjait, fokozaton, maradékot, szitáljuk, búzaliszt, Rama sütőmargarin, tejszín, porcukor, csomag vaníliás cukor, darab citrom, kakaópor,
Hatlapos
0 komment 13 ember kedveli
Répatorta
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges töltött káposzta !
0 komment 8 ember kedveli
Illatos túrós tortaformában
2 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos csirkeleves
0 komment 2 ember kedveli
Körözöttel töltött sajttekercs
0 komment 7 ember kedveli
göngyölt császárszalonna
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás tészta sütve
0 komment 17 ember kedveli
Ágica szelet
1 komment 15 ember kedveli
Zselici szelet !
1 komment 15 ember kedveli
Hagymakarikák
0 komment 3 ember kedveli
Karamellás szelet !
0 komment 22 ember kedveli
Hideg túrótorta sütés nélkül
2 komment 17 ember kedveli
mézes-kechupos csirke comb burgonyapürével
2 komment 9 ember kedveli
Paradicsomos paprikás krumpli
0 komment 3 ember kedveli
Töltött virsli /hidegtál/
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.