Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Édes álarcok recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 250 g búzaliszt
» 200 g Rama sütőmargarin
» 150 ml tejszín
» 200 g porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 darab citrom
» 1 tk kakaópor
» ízlés szerint cseresznyebefőtt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet egy konyhai robotgép dagasztóspiráljával először alacsony, majd magas fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát golyóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.
Közben előkészítjük az álarc sablonjait.

A tésztát egy belisztezett nyújtódeszkán nyújtófa segítségével kb fél cm vastagra kinyújtjuk, a sablon segítségével kivágjuk az álarcokat, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük azokat, megszurkáljuk villával, majd aranysárgára sütjük.

A tepsit kivesszük a sütőből, és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni a süteményeket. A mázhoz a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba szitáljuk, és annyi citromlével keverjük el, hogy egy sűrűn folyó mázat kapjunk. A máz egy részét nyomózsákba töltjük. A maradékot kakóporral és citromlével elkeverjük. Az arcot a sötétebb mázzal megkenjük.
Megjegyzés / tipp:

Alkalomhoz illő édesség, nem csak ünnepre.
0 komment 0 ember kedveli isti53
2012.02.04 15:14
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hozzávalókat keverőtálba, konyhai robotgép, tésztát golyóvá, álarc sablonjait, belisztezett nyújtódeszkán, sablon segítségével, sütőpapírral bélelt, tepsit kivesszük, sütőpapíron hagyjuk, vaníliás cukrot, tálba szitáljuk, sűrűn folyó, részét nyomózsákba, maradékot kakóporral, sötétebb mázzal, cseresznyebefőtt, nyújtódeszkán, megszurkáljuk, hozzávalókat, belisztezett, előkészítjük, segítségével, süteményeket, aranysárgára, sütőpapírral, segítségével, sütőmargarin, keverőtálba, nyomózsákba, citromlével, csomagoljuk, sütőpapíron, citromlével, Alkalomhoz, elkeverjük, kakóporral, kinyújtjuk, sablonjait, fokozaton, maradékot, szitáljuk, búzaliszt, Rama sütőmargarin, tejszín, porcukor, csomag vaníliás cukor, darab citrom, kakaópor,
Köménymagos leves
1 komment 2 ember kedveli
Pácolt pulykasült zöldségkörettel
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres keleti csemegék
0 komment 2 ember kedveli
Gyöngyi szelet
0 komment 15 ember kedveli
Túrós alagút
0 komment 6 ember kedveli
Legényhódító búbos hús
0 komment 7 ember kedveli
Gombás korhelyleves
0 komment 1 ember kedveli
Virslis burgonyasaláta...
1 komment 9 ember kedveli
Kuruc pecsenye
2 komment 19 ember kedveli
Császármorzsa kakaóval
0 komment 4 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás, virslis croassant
0 komment 4 ember kedveli
Cékla leves
0 komment 5 ember kedveli
Görög gyümölcsleves
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsós muffin
0 komment 1 ember kedveli
Kakaós-meggyes piskóta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.