Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Édes álarcok recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 250 g búzaliszt
» 200 g Rama sütőmargarin
» 150 ml tejszín
» 200 g porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 darab citrom
» 1 tk kakaópor
» ízlés szerint cseresznyebefőtt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és az egészet egy konyhai robotgép dagasztóspiráljával először alacsony, majd magas fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát golyóvá gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűvös helyen állni hagyjuk.
Közben előkészítjük az álarc sablonjait.

A tésztát egy belisztezett nyújtódeszkán nyújtófa segítségével kb fél cm vastagra kinyújtjuk, a sablon segítségével kivágjuk az álarcokat, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük azokat, megszurkáljuk villával, majd aranysárgára sütjük.

A tepsit kivesszük a sütőből, és a sütőpapíron hagyjuk kihűlni a süteményeket. A mázhoz a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba szitáljuk, és annyi citromlével keverjük el, hogy egy sűrűn folyó mázat kapjunk. A máz egy részét nyomózsákba töltjük. A maradékot kakóporral és citromlével elkeverjük. Az arcot a sötétebb mázzal megkenjük.
Megjegyzés / tipp:

Alkalomhoz illő édesség, nem csak ünnepre.
0 komment 0 ember kedveli isti53
2012.02.04 15:14
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hozzávalókat keverőtálba, konyhai robotgép, tésztát golyóvá, álarc sablonjait, belisztezett nyújtódeszkán, sablon segítségével, sütőpapírral bélelt, tepsit kivesszük, sütőpapíron hagyjuk, vaníliás cukrot, tálba szitáljuk, sűrűn folyó, részét nyomózsákba, maradékot kakóporral, sötétebb mázzal, cseresznyebefőtt, nyújtódeszkán, megszurkáljuk, hozzávalókat, belisztezett, előkészítjük, segítségével, süteményeket, aranysárgára, sütőpapírral, segítségével, sütőmargarin, keverőtálba, nyomózsákba, citromlével, csomagoljuk, sütőpapíron, citromlével, Alkalomhoz, elkeverjük, kakóporral, kinyújtjuk, sablonjait, fokozaton, maradékot, szitáljuk, búzaliszt, Rama sütőmargarin, tejszín, porcukor, csomag vaníliás cukor, darab citrom, kakaópor,
Tárcsán sült csirkecomb
0 komment 6 ember kedveli
Uborkás-joghurtos krémleves-
0 komment 4 ember kedveli
6 LAPOS
3 komment 15 ember kedveli
Kelbimbós tészta-wokban-
0 komment 3 ember kedveli
Rigó saláta...
0 komment 4 ember kedveli
Sajtkrémleves cipóban.
1 komment 12 ember kedveli
Zöldséges tojásos rizs
0 komment 1 ember kedveli
fűszeres gombaleves
0 komment 3 ember kedveli
Bajai halászlé
3 komment 4 ember kedveli
Lencsés rizs, sült hagymával
1 komment 8 ember kedveli
Fűszeres csirkeszárnyak
0 komment 4 ember kedveli
sült burgonya
0 komment 17 ember kedveli
Áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos raguleves kapros túrógombóccal
0 komment 6 ember kedveli
Gazdag palacsinta
0 komment 10 ember kedveli
Csirkésrétes sajtkrémmel.
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.