Fogás: egyéb, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejbe beletesszük egészben a vajat és együtt pár perc alatt felforraljuk.
Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy sima masszát kapjunk. Ezt hagyjuk kicsit hűlni.
Amíg hűl a massza, lereszeljük a sajtot és apró kockákra vágjuk a füstölt sonkát vagy tarját. Ha többféle sajtot használunk, tehetünk bele egy kevés lágy sajtot is, de inkább a keményebb, reszelni való sajtok domináljanak.
Amikor langyos a massza, hozzáadunk két kissé felvert tojást, illetve a sajtot és a sonkát. Jól összekeverjük.
Lisztes kézzel kis (2-3 cm átmérőjű) golyókat formálunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. (Hagyjunk elegendő helyet a pogácsák között, mert kicsit lapulni fognak és nagyobb helyre lesz szükségük.)
A pogácsák tetejét a maradék egy tojással megkenjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeverésesen kb. fél órán át sütjük, addig amíg szépen megpirul a teteje. Ha túl hamar kezdene pirulni, takarjuk le sütőpapírral menet közben, amit csak a sütés vége előtt néhány perccel vegyünk le.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 20:02
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejbe beletesszük, füstölt sonkát, kevés lágy, pogácsák között, pogácsák tetejét, tojással megkenjük, sütés vége, légkeverésesen, összekeverjük, összekeverjük, karakteresebb, Előmelegített, sütőpapírral, domináljanak, sütőpapírral, felforraljuk, lereszeljük, beletesszük, hozzáadjuk, hozzáadunk, használunk, megkenjük, Levesszük, szükségük, megsózzuk, amelyeket, formálunk, tésztából, keményebb, tehetünk, többféle, elegendő, kockákra, liszt, tojás, füstölt sonka vagy tarja,
|
|
|
|
|