Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg őzgerinc filé
» 40 dkg hízott libamáj
» 1 ek színesbors
» 2 ek dijon-i mustár
» 1 dl olíva olaj
» 4 szelet rozskenyér
» 30 dkg feketeszeder
» 1 dl vörösbor
» 2 ek méz
» 40 dkg spenótlevél
» 2 ek vaj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült páccal. Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfénnyezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbepirítjuk. A libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.

A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.

Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el.
Megjegyzés / tipp:

Az egészet a szedermártással körbelocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 12:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincről letöröljük, kevés olajjal, serpenyőben felolvasztjuk, pirított rozskenyér, vörösborral feltesszük, részét villával, elkészült grillezett, libamájjal együtt, spenótos krutonok, szedermártással körbelocsolva, megfonnyasztjuk, spenótleveleket, szedermártással, szedermártással, felszeleteljük, színesborsból, körbepirítjuk, körbelocsolva, megtisztított, felolvasztjuk, feketeszeder, lehártyázott, szeletenként, átfénnyezzük, összetörjük, szeletekből, serpenyőben, pihentetjük, spenótlevél, őzgerincről, oldalanként, vörösborral, tálalhatunk, rozskenyér, bepácoljuk, őzgerincet, őzgerinc filé, hízott libamáj, színesbors, dijon-i mustár, olíva olaj, szelet rozskenyér, feketeszeder, vörösbor, spenótlevél, bors,
Káposztaleves korhelyeknek
0 komment 5 ember kedveli
Márvány tészta
0 komment 4 ember kedveli
Pizza-csiga
0 komment 6 ember kedveli
Tejfölös,hagymás paprikás nudli
0 komment 8 ember kedveli
Vanília Krémes Palacsinta
0 komment 6 ember kedveli
Ötperces túrós
0 komment 19 ember kedveli
Bolgár sopszka saláta!
1 komment 3 ember kedveli
Cukkinis pirog...
0 komment 1 ember kedveli
Túrós mocorgó
0 komment 27 ember kedveli
Bögrés kókuszos sütemény
0 komment 19 ember kedveli
Savanyú tojás leves
1 komment 4 ember kedveli
Sajtos cukkinifőzelék
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemellfilé túrós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Kelbimbó leves vajas galuskával
0 komment 4 ember kedveli
Húsvéti különleges kuglóf
0 komment 5 ember kedveli
Aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs sajtmártással
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.