Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zita szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 db tojássárgája
» 6 ek. porcukor
» 6 ek. víz
» 2 ek. kakaópor
» 15 dkg darált dió
» 6 ek. liszt
» 1/2 csg sütőpor
» 6 db tojásfehérje kemény habja
» Krémhez:
» 25 dkg Rama
» 15 dkg porcukor
» rum mennyisége ízlés szerint
» 35 dkg gesztenyemassza
» 1 csg vaníliás pudingpor
» 1 ek. liszt
» 3 dl tej
» A bevonáshoz:
» 15 dkg tortabevonó csokoládé
» 5 dkg fehér csokoládé
» 2 ek. olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
Rámat a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és finom.
1 komment 24 ember kedveli mildiko50
2012.02.28 13:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zita001 2014.04.19. 12:22 (#1)
Nagyon finom,én ezt már többször is elkészítettem!!!!!!
Címkék
cukorral habosra, darált diót, sütőporral elkevert, tojásfehérjék kemény, tészta masszát, alsó lapra, vanília pudingport, többi tejet, margarinos krém, másik lappal, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, gesztenyekrémre, tojásfehérjék, tojássárgákat, csomómentesre, megszórhatjuk, tojásfehérje, sütőpapírral, tojássárgája, porcukorral, tortabevonó, Porcukorral, margarinos, Hozzáadjuk, mennyisége, pudingport, bevonáshoz, sütőporral, kikeverjük, csokoládé, csokoládé, felfőzzük, pudingpor, kakaóport, készítése, tojássárgája, porcukor, kakaópor, darált, liszt, sütőpor, tojásfehérje kemény habja, Krémhez, Rama, porcukor, mennyisége ízlés szerint, gesztenyemassza, vaníliás pudingpor, liszt, bevonáshoz, tortabevonó csokoládé, fehér csokoládé, olaj,
Málnás pohárkrém
0 komment 3 ember kedveli
White russian koktél
0 komment 1 ember kedveli
Mandulás-kapros penne
0 komment 1 ember kedveli
Fügelekvár készítése
1 komment 1 ember kedveli
Töltött sajtos kockák
0 komment 6 ember kedveli
Csokoládétorta sütés nélkül
0 komment 11 ember kedveli
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
0 komment 13 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyekifli
0 komment 5 ember kedveli
Meggyes-mákos kavart pite
1 komment 2 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 7 ember kedveli
Karibi kávé
0 komment 1 ember kedveli
Sportszelet -torta másképp
0 komment 8 ember kedveli
Tepsis csirke
0 komment 3 ember kedveli
Aranygaluska
3 komment 79 ember kedveli
Rakott makaróni egy óra alatt!
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.