Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zita szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 6 db tojássárgája
» 6 ek. porcukor
» 6 ek. víz
» 2 ek. kakaópor
» 15 dkg darált dió
» 6 ek. liszt
» 1/2 csg sütőpor
» 6 db tojásfehérje kemény habja
» Krémhez:
» 25 dkg Rama
» 15 dkg porcukor
» rum mennyisége ízlés szerint
» 35 dkg gesztenyemassza
» 1 csg vaníliás pudingpor
» 1 ek. liszt
» 3 dl tej
» A bevonáshoz:
» 15 dkg tortabevonó csokoládé
» 5 dkg fehér csokoládé
» 2 ek. olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
Rámat a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és finom.
1 komment 24 ember kedveli mildiko50
2012.02.28 13:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zita001 2014.04.19. 12:22 (#1)
Nagyon finom,én ezt már többször is elkészítettem!!!!!!
Címkék
cukorral habosra, darált diót, sütőporral elkevert, tojásfehérjék kemény, tészta masszát, alsó lapra, vanília pudingport, többi tejet, margarinos krém, másik lappal, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, gesztenyekrémre, tojásfehérjék, tojássárgákat, csomómentesre, megszórhatjuk, tojásfehérje, sütőpapírral, tojássárgája, porcukorral, tortabevonó, Porcukorral, margarinos, Hozzáadjuk, mennyisége, pudingport, bevonáshoz, sütőporral, kikeverjük, csokoládé, csokoládé, felfőzzük, pudingpor, kakaóport, készítése, tojássárgája, porcukor, kakaópor, darált, liszt, sütőpor, tojásfehérje kemény habja, Krémhez, Rama, porcukor, mennyisége ízlés szerint, gesztenyemassza, vaníliás pudingpor, liszt, bevonáshoz, tortabevonó csokoládé, fehér csokoládé, olaj,
Csokis kocka
0 komment 5 ember kedveli
Burgonyás-sárgarépás tócsni
0 komment 3 ember kedveli
Diós-vörös áfonyás süti
0 komment 2 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
0 komment 11 ember kedveli
Gombás-paprikás rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Csámcsogó
0 komment 10 ember kedveli
Áfonyás koszorú...
0 komment 4 ember kedveli
Csilla néni Répás-kókuszos tallérja
0 komment 3 ember kedveli
Paradicsomos babsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Töltött pulyka
0 komment 11 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Tzatziki-sauce.
2 komment 7 ember kedveli
Csirkemell gyümölcsmártásban
0 komment 5 ember kedveli
Paradicsomos sügér !
0 komment 1 ember kedveli
Paradicsomos csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.