Fogás: előétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm.
A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejföllel. Hozzáadom a lecsöpögtetett spárgát.
Most annyi lisztet adok hozzá,hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjak./ a tojások nagyságától is függ /
Hagyom egy pár percig állni, így a dara egy kicsit megduzzad.
Olajat felhevítem és 2 kanál segítségével kis lepénykéket szaggatok az olajba. Mind a két oldalán megsütöm .
Az olajból kivéve szalvétára teszem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ezt a lepényt először vidéken ettem és ott nagyobb darabokra felvágott kisütött baconnel ,pirítóssal kínálták.Ez így elég kalória dús.
Helyette:
Ezeket a lepényeket tálalhatjuk friss salátával is.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.17 16:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
spárgát tisztítás, tojásokat elkeverem, lecsöpögtetett spárgát, tojások nagyságától, kicsit megduzzad, olajból kivéve, lepényt először, lepényeket tálalhatjuk, zsemlemorzsával, lecsöpögtetett, Spárgapuffancs, zsemlemorzsa, segítségével, tálalhatjuk, lepénykéket, nagyságától, szalvétára, felhevítem, pirítóssal, lepényeket, felvágott, tisztítás, darabokra, darabokra, elkeverem, Hozzáadom, salátával, tejföllel, tojásokat, szaggatok, megduzzad, közepesen, leszűröm, baconnel, spárga, tojás, zsemlemorzsa, búzadara, vegeta, bors, tejföl, liszt, olaj sütéshez,
|
|
|
|
|