Fogás: ital, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy fél kg málnára öntünk l üveg /0.75 l/ jó minőségű testes vörösbort meg 0,5 kg porcukrot, és 24 óráig ebben áztatjuk. Ezután a gyümölcsöt összetörjük, a levet átszűrjük, és l napig a hűtőben állni hagyjuk. Utána fogyasztható.
Ha hosszabb időre akarjuk eltenni a málnabort, akkor l kg cukor kell hozzá, és a leszűrt levet befőző lábasban, kevergetve felforraljuk, majd lehűtve, batisztruhán átszűrve üvegekbe szűrjük. Nedvesen kidunsztoljuk /kb fél óra gőzölés/, a teli üvegeket mindig fekve tároljuk a hűvös pincében.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Málnalikör is jó, ha sok málnánk van!
MÁLNA LIKÖR
1 liter préselt friss málnalé, fél liter 96 %-os szesz, 35 dkg cukor, fél liter víz.
A cukrot a vízzel szirupnak megfőzzük. Ha kihűlt, beleöntjük a szeszt és a málnalevet. Üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk és legalább 2 hónapig érleljük.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.06 14:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gyümölcsöt összetörjük, levet átszűrjük, hűtőben állni, leszűrt levet, teli üvegeket, hűvös pincében, vízzel szirupnak, ledugaszoljuk, kidunsztoljuk, fogyasztható, felforraljuk, batisztruhán, összetörjük, kevergetve, Málnalikör, gyümölcsöt, málnalevet, beleöntjük, málnabort, porcukrot, átszűrjük, megfőzzük, vörösbort, szirupnak, hosszabb, Nedvesen, pincében, Üvegekbe, érleljük, tároljuk, üvegeket, üvegekbe, legalább, málna, porcukor,
|
|
|
|
|