Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült kolbász krumpli és káposzta ágyon.... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» fél kg. sütni való kolbász
» fél kg. vecsési savanyu káposzta
» 1 kg. burgonya
» 2 evőkanál olaj
» 1,5 dl száraz bor
» durvára őrölt bors, köménymag, babérlevél
» 1 fej apróra vágott vöröshagyma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A káposztát, ha nagyon savanyú, akkor egyszer átmossuk.

Egy tepsit kikenünk olajjal, majd egyenletesen elrendezzük rajta a káposztát. Elosszuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. Eltördeljük a babérlevelet és a fűszerekkel együtt (őrölt bors, köménymag) rászórjuk a káposztára. Erre helyezzük a négybe vágott, megpucolt burgonyát, majd a burgonyára a megszurkált kolbászt és meglocsoljuk a borral.

Fóliával lefedjük és a 180 fokra előmelegített, sütőbe tesszük. 40-45 perc elteltével megforgatjuk a kolbászokat és visszatesszük a sütőbe fólia nélkül, még 10-15 percig piros, ropogósra sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Isteni finom és nagyon praktikus vendégváráshoz is, mert egy tálon van a hús a köret és a saláta is!
Előre össze lehet készíteni és a vacsoravendégek érkezése előtt egy órával sütőbe tenni.
1 komment 12 ember kedveli fboka
2014.12.02 20:32
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
botka_eva 2014.12.04. 16:23 (#1)
kapható őrölt babér, tördelés helyett azt ajánlom
Címkék
tepsit kikenünk, kockára vágott, fűszerekkel együtt, megszurkált kolbászt, sütőbe fólia, vacsoravendégek érkezése, órával sütőbe, vacsoravendégek, vendégváráshoz, visszatesszük, előmelegített, megforgatjuk, egyenletesen, babérlevelet, vöröshagymát, meglocsoljuk, Eltördeljük, megszurkált, vöröshagyma, kolbászokat, fűszerekkel, elrendezzük, babérlevél, burgonyára, káposztára, elteltével, praktikus, káposztát, készíteni, ropogósra, káposztát, megpucolt, burgonyát, sütni való kolbász, vecsési savanyu káposzta, burgonya, evőkanál olaj, száraz bor, apróra vágott vöröshagyma,
Majonézes, zöldséges "tojásos " őzgerinc !
0 komment 24 ember kedveli
Diós csiga-Darázsfészek
0 komment 6 ember kedveli
Szilvabefőtt
0 komment 2 ember kedveli
Szarvas tallérok gombával
0 komment 2 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Diós ,gyümölcsös sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Lecsós pacal bográcsba
1 komment 9 ember kedveli
Gombakrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Kolbászos lepény !
1 komment 18 ember kedveli
Szőlőtorta tejszínnel
0 komment 1 ember kedveli
Gyömbéres sertésszelet
0 komment 2 ember kedveli
Töpörtyűs csiga
0 komment 3 ember kedveli
Rakott orsó tészta
0 komment 5 ember kedveli
Savanyú káposztaleves galuskával
0 komment 2 ember kedveli
Hortobágyi slambuc bográcsban
0 komment 17 ember kedveli
Batyus leves
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.