Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet felmelegítem és hozzáadom a élesztőt, vajat , cukrot, tojást, kardamont és a lisztet és alaposan összegyúrom a tésztát.
Kb : 1 órát kelesztem meleg helyen .
Míg kel a tészta elkészítem a vaníliakrémet.
A tej felét felforralom a vaníliával. Egy tálban maradék tejet , sárgákat, a cukrot és a keményítőt kikeverem , s a meleg tejet hozzáöntöm , elkeverem .
Visszaöntöm a lábasba az egészet és kevergetés közben sűrűre főzöm , majd hagyom kihűlni..
A megkelt tésztát 2 felé osztom el, kisodrom rúddá, s azokat is 10 felé vágom fel.
A tészta darabokat kissé kilapítom kézzel, teszek bele a vaníliás töltelékből, s gombóccá formálom mindet.
A tetejüket megkenem 1 -2 ek. tejszínnel és megsütöm , 200 fokon 15 perc alatt.
Csokimázzal díszítem a tetejét.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egyszerű ,s olcsó sütemény, gyorsan elkészül.
Aki szereti a töltelékbe rakhat mandula kivonatot, azzal is kiváló lesz az eredmény.
Jó étvágyat kívánok hozzá .
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2013.05.08 21:48
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet felmelegítem, tészta elkészítem, keményítőt kikeverem, meleg tejet, megkelt tésztát, tészta darabokat, vaníliás töltelékből, tetejüket megkenem, töltelékbe rakhat, Vaníliakrémmel, vaníliakrémet, felmelegítem, összegyúrom, felforralom, töltelékből, Csokimázzal, Visszaöntöm, töltelékbe, tejszínnel, kevergetés, tojássárga, elkészítem, vaníliával, hozzáöntöm, keményítőt, kardamont, tetejüket, darabokat, keményítő, elkeverem, kilapítom, hozzáadom, kelesztem, kikeverem, kivonatot, liszt, élesztő, cukor, csésze, tojás, kardamon, krémhez, tojássárga, csésze, vanília, keményítő, cukor, csokimáz,
|
|
|
|
|