Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenye alagút... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 7 tojásból kakaós piskóta (35*40 cm-es tepsiben)
» 3 tojásból kakaós piskóta (35*25cm es tepsiben)
» 25 dkg kristálycukor
» 4 egész tojás
» 1 csomag vaníliás cukor
» 25 dkg Rama margarin
» 50 dkg gesztenyemassza
» 20 dkg ét tortabevonó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A 7 tojásról elkészített piskótát langyos állapotban hosszában kettévágjuk, és alufóliával bélelt őzgerincformába helyezzük. Ezt követően elkészítjük a krémet, a következőképpen: vízgőz fölött 25 dkg kristálycukrot, 4 egész tojást és 1 csomag vaníliás cukrot körülbelül 10 percig robotgéppel kevergetünk. Ha kész, kihűtjük, és beleteszünk 25 dkg margarint, jó habosra keverjük. Majd ezt a krémet fele-fele arányban a 2 őzgerincformába helyezett piskótára kenjünk úgy, hogy egy kevés krém maradjon a gesztenye tetejére. Ezt követően az időközben kiolvasztott gesztenyemasszát hosszában kettévágjuk, egymás mellé helyezzük, és akkorára formázzuk, mint az őzgerincforma hossza. Ha kész, rátesszük a krémre, és a maradék krémmel befedjük.

Közben a 3 tojásból készített kakaós piskótát hosszában kettévágjuk, és ráhelyezzük az őzgerincformára, összeigazítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk, ami eddig a teteje volt, az most az aljára kerül. A gömbölyű tetejét olvasztott csokoládéval befedjük.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom, és rendkívül mutatós.
0 komment 4 ember kedveli szelidszeder
2012.02.04 18:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
krémet fele-fele, kevés krém, gesztenye tetejére, időközben kiolvasztott, őzgerincforma hossza, maradék krémmel, teteje volt, aljára kerül, gömbölyű tetejét, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, őzgerincformára, őzgerincformába, őzgerincformába, következőképpen, kristálycukrot, összeigazítjuk, őzgerincforma, kristálycukor, kiolvasztott, csokoládéval, tortabevonó, kettévágjuk, elkészített, kettévágjuk, alufóliával, elkészítjük, kettévágjuk, beleteszünk, robotgéppel, ráhelyezzük, kevergetünk, körülbelül, állapotban, olvasztott, kristálycukor, egész tojás, csomag vaníliás cukor, Rama margarin, gesztenyemassza, tortabevonó,
Őszibarack krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Paradicsomos halas tészta
0 komment 1 ember kedveli
Savanyúság-karfiol és brokkoli-
1 komment 15 ember kedveli
Császármorzsa kakaóval
0 komment 4 ember kedveli
NUTELLÁS MUFFIN
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszos kocka !
2 komment 13 ember kedveli
Szűzpecsenye-nyárson.
0 komment 4 ember kedveli
Omlett gazdagon !
0 komment 8 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Rakott padlizsán (muszaka)
0 komment 6 ember kedveli
Gombakrémleves
0 komment 5 ember kedveli
Rakott káposzta
1 komment 9 ember kedveli
Ciorba de perisoare
0 komment 2 ember kedveli
Hűtős lángos
0 komment 14 ember kedveli
Pizza fritta
0 komment 4 ember kedveli
Brokkolis-gombás csirkeragu
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.