Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kagylótészta hurkával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 300 g brokkoli (mélyhűtött)
» só
» őrölt bors
» 1 babérlevél
» 250 g sült májas hurka (maradék)
» 1/2 piros húsú paprika
» 2 közepes krumpli
» 4 ek. olaj 4 zsályalevél + a díszítéshez
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 2 dl tejszín
» 400 g kagylótészta
» 40 g reszelt érlelt juhsajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira bontjuk, leöblítjük, majd kevés sóval és a babérlevéllel ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), 6-8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük.

2. A hurka héját lehúzzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paprikát leöblítjük, csumáját-magjait kiemeljük, félkarikákra szeljük. A krumplit megtisztítjuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a leöblített zsályaleveleket és a krumplikockákat, kissé megsózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (8-10 perc).

3. A krumplira dobjuk a hurkát és a paprikát, élénk tűzön, folyamatosan keverve további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, a tejszínt és áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, őrölt rózsaborssal illatosítjuk, jól összeforraljuk, melegen tartjuk.

4. A tésztát enyhén sós, bő vízben, a csomagoláson javasolt idő figyelembevételével kifőzzük, leszűrjük, és azonnal a tejszínes raguba forgatjuk. Mélytányérokba szedjük, és zsályalevelekkel/-bóbitákk al díszítve azonnal tálaljuk. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Készíthetjük maradék sült kolbásszal, illetve rövid makarónival is.
0 komment 0 ember kedveli taszat
2017.12.31 16:10
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
brokkolit rózsáira, babérlevéllel ízesített, hurka héját, paprikát leöblítjük, krumplit megtisztítjuk, leöblített zsályaleveleket, krumplira dobjuk, tésztát enyhén, csomagoláson javasolt, tejszínes raguba, reszelt sajtot, zsályalevelekkel, zsályaleveleket, krumplikockákat, lecsepegtetjük, összeforraljuk, felforrósítjuk, Mélytányérokba, Szűrőkanállal, babérlevéllel, felkarikázzuk, megtisztítjuk, beleforgatjuk, rózsaborssal, kagylótészta, Kagylótészta, félkarikákra, csomagoláson, Készíthetjük, illatosítjuk, folyamatosan, serpenyőben, díszítéshez, zsályalevél, makarónival, leöblítjük, leöblített, brokkoli mélyhűtött, őrölt bors, babérlevél, sült májas hurka maradék, piros húsú paprika, közepes krumpli, olaj zsályalevél díszítéshez, gerezd fokhagyma, tejszín, kagylótészta, reszelt érlelt juhsajt,
Pörkölt, diós sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Banános kalács
0 komment 1 ember kedveli
Sós burgonyás kifli
0 komment 6 ember kedveli
Tekercses burgonyás pogácsa!
0 komment 15 ember kedveli
Darált erőspaprika
0 komment 2 ember kedveli
Mangós sonkás szendvics
0 komment 3 ember kedveli
Vendégváró sütemény
1 komment 9 ember kedveli
KÁVÉKRÉMES DIÓTORTA
0 komment 3 ember kedveli
Kosárka a Nagymamámtól
0 komment 2 ember kedveli
Banánkenyér recept
0 komment 1 ember kedveli
Túrópogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Karácsonyi puncskocka
0 komment 3 ember kedveli
Mákos guba
1 komment 6 ember kedveli
Olasz rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Szederleves tejfölösen
0 komment 1 ember kedveli
Medvehagymás, sült paprikás kecskesajtkrém
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.