Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy edénybe belereszeljük 1 narancs héját, majd hozzáadjuk a cukrot, a szörpöt és egy kevés narancslét. Jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a többi narancslét is. Beletesszük a szegfűszeget és a fahajat, majd forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a bort, és pár percig lassú tűzön főzzük, ha szükséges, még cukrot teszünk hozzá.
A narancsot megpucoljuk, majd gerezdekre szedjük, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázunk. A felkockázott narancsot a levesbe tesszük és újraforraljuk, főzni nem kell, mert szétesik a narancshús.
A pudingport egy pici tejszínnel simára keverjük, majd hozzákeverjük a maradék tejszínt is. Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatjuk, majd óvatosan kevergetve kicsit besűrítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor pirított mandulát vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen és hidegen is.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
redrozsa
2012.08.31 09:49
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
edénybe belereszeljük, kevés narancslét, többi narancslét, narancsot megpucoljuk, felkockázott narancsot, levesbe tesszük, pici tejszínnel, maradék tejszínt, levesbe csorgatjuk, narancskrémleves, újraforraljuk, belereszeljük, hozzákeverjük, tejszínhabot, felkockázott, narancsszörp, forráspontig, felkockázunk, szegfűszeget, hozzáöntjük, Beletesszük, megpucoljuk, kínálhatunk, tejszínnel, szegfűszeg, narancshús, Folyamatos, hozzáadjuk, narancslét, narancslét, elkeverjük, csorgatjuk, melegítjük, beleöntjük, gerezdekre, narancs, habtejszín, narancsszörp, csomag vaníliás cukor, evőkanál barna cukor, édes fehérbor, narancslé dobozos, szegfűszeg, pici darab fahéj,
|
|
|
|
|