Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A káposztát lereszeljük, kissé sózzuk, állni hagyjuk, majd kicsavarva nagyobb lábasban az olajon puhára dinszteljük, s a végén megborsozzuk és lehűtjük.
Az élesztőt tejben felfuttatjuk, és a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát készítünk, amit lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtunk, s egyenletesen rákenjük a káposztát.
Ekkor összehajtjuk, és fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk. A tetejét késsel hosszában, széltében megvagdossuk, és középméretű pogácsaformával kiszaggatjuk.
Lisztezett tepsibe rakjuk, a tetejüket tojással megkenjük, s világos színűre sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tepsiben jó, ha pihen 15-20 percet, és utána sütni.
|
|
|
|
1 komment
|
17 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.17 11:30
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
esmeralda |
2012.02.17. 22:53 (#1) |
|
|
én elkészitetem és nagyon jo ajánlás volt |
| |
|
|
|
káposztát lereszeljük, olajon puhára, végén megborsozzuk, élesztőt tejben, hozzávalókból könnyen, tetejét késsel, tetejüket tojással, pogácsaformával, hozzávalókból, kiszaggatjuk, egyenletesen, felfuttatjuk, megborsozzuk, összehajtjuk, megvagdossuk, pihentetjük, középméretű, lereszeljük, dinszteljük, kinyújtunk, lisztezett, kicsavarva, kinyújtjuk, Lisztezett, káposztát, készítünk, nyújtható, káposztát, megkenjük, tetejüket, széltében, hosszában, káposztás, közepes fehér káposzta, evőkanál étolaj, kevés őrölt bors, Tészta, élesztő, pici cukor, tejföl, tojás ebből kenéshez, liszt, ízlés szerint, fehérbor, Rama margarin,
|
|
|
|
|