Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemellet kis kockákra vágom. A felvágott csirkemellet sózom, borsozom és egy kicsit állni hagyom. Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverem, majd hozzáadom a lisztet. Sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverem és hozzáadom a felkockázott csirkemellet. Az őzgerincformát kikenem margarinnal zsemlemorzsával megszórom. Kibélelem baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazom a húsos masszát, egyenletesre nyomkodom és ráhajtogatom a lelógó bacon széleket. Hosszába is teszek rá baconcsíkokat és kenek rá egy kanál tejfölt. Reszelek rá 5 dkg sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütöm. Amikor megsült kifordítom a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítom amíg a szalonna aranybarna nem lesz. Kihűlve, szeletelve tálalom. Jó étvágyat!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
anitakezi
2014.11.30 20:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felvágott csirkemellet, kicsit állni, tojásokat összekeverem, felkockázott csirkemellet, őzgerincformát kikenem, szélei lelógjanak, húsos masszát, lelógó bacon, kanál tejfölt, őzgerinc formát, sütőpapíros tepsire, szalonna aranybarna, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, őzgerincformát, csirkemellfilé, petrezselymet, Belekanalazom, előmelegített, baconcsíkokat, összekeverem, csirkemellet, csirkemellet, felkockázott, csirkemellet, egyenletesre, Sütőpapírral, ráhajtogatom, sütőpapíros, margarinnal, Csirkemell, aranybarna, kifordítom, szeletelve, lelógjanak, felvágott, tojásokat, hozzáadom, csirkemellfilé, bacon szalonna, sajt, kanál tejföl, kanál liszt, egész tojás, csipet, csipet bors, marék petrezselyemzöld,
|
|
|
|
|