Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkecomb székely módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 csirkecomb
» 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!)
» 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
» 75 dkg burgonya
» 3 dl tejföl
» 1 teáskanál citromfű
» 1 csokor tárkonylevél,vagy egy púpozott mokkásk.szárított
» 1 evőkanál olaj
» kevés őrölt szerecsendió-virág
» só ,őrölt fekete bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A burgonyát hajában puhára megfőzzük.Közben a csirkecombokat a forgónál kettévágjuk és jól megsózzuk majd a felforrósított olajon,erős lángon lepirítjuk és félre tesszük A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.A főtt hámozott burgonyát almareszelőn lereszeljük és hagyjuk kihűlni.ezután hozzákeverünk egy dl tejfölt sót szerecsendió-virágot, kiolajazott tűzálló tálba öntjük.Betakarjuk a vöröshagyma-karika felével rászórjuk a fele füstölt szalonnát,majd egymás mellé tesszük az elősütött csirkecombokat .Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és füstölt szalonna.A maradék tejszínnel elkeverjük a nagyon finomra metélt a tárkonyt ,a citromfüvet, a borsot kevés sót teszünk bele és az ételre locsoljuk.A tálat lefedjük és 40 percre előmelegített forró sütőbe tesszük,majd a fedőt levéve pirítjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
1 komment 9 ember kedveli erzsikepuskas
2014.01.15 11:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
lengyel-istvan 2014.01.18. 08:46 (#1)
A hozzávalókban tejföl szerepel az elkészítésben tejszín. melyik a jó?
Címkék
púpozott mokkásk, burgonyát hajában, forgónál kettévágjuk, felforrósított olajon, vöröshagymát megtisztítjuk, füstölt szalonnát, főtt hámozott, fele füstölt, elősütött csirkecombokat, megmaradt vöröshagyma, maradék tejszínnel, nagyon finomra, borsot kevés, ételre locsoljuk, tálat lefedjük, fedőt levéve, csirkecombokat, felforrósított, csirkecombokat, megtisztítjuk, előmelegített, hozzákeverünk, szerecsendió, tárkonylevél, szerecsendió, almareszelőn, vöröshagymát, kiolajazott, kettévágjuk, vöröshagyma, citromfüvet, lereszeljük, vöröshagyma, vöröshagyma, tejszínnel, csirkecomb, Csirkecomb, Betakarjuk, elkeverjük, lepirítjuk, kolozsvári, szalonnát, csirkecomb, vöröshagyma tévedés!, kolozsvári füstölt szalonna, burgonya, tejföl, teáskanál citromfű, evőkanál olaj, őrölt fekete bors,
Diós -mákos kiflik
0 komment 17 ember kedveli
Santa Barbara
1 komment 2 ember kedveli
Krémes, pirított hagymás burgonyapüré
1 komment 2 ember kedveli
Smarties torta
0 komment 1 ember kedveli
Fincsi kifli
0 komment 4 ember kedveli
fűszeres gombaleves
0 komment 3 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 3 ember kedveli
Sárgarépa ital
1 komment 11 ember kedveli
Mátrai betyár eldele
0 komment 16 ember kedveli
Törökös egytálétel cseréptálban
0 komment 2 ember kedveli
Harcsapaprikás
0 komment 7 ember kedveli
Panna cotta, az olasz csodadesszert
0 komment 4 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 6 ember kedveli
Rizlinges marhasült vincellérné módra
0 komment 1 ember kedveli
Hintett túróslepény
0 komment 7 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.