Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hortobágyi húsos palacsinta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A töltelékhez: 70 dkg csirkemell
» 2 fej vöröshagyma 3-4 teáskanál pirospaprika
» őrölt bors 1 paprika 1 paradicsom
» A habaráshoz: 1 kis doboz tejföl 2 ek. liszt
» A palacsintához: 0.5 liter tej
» 25 dkg liszt 2 tojás
» 1 csipet só 1 lapos ek. cukor
» 2 ek. olaj
» kb. 10 palacsintához elég
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A fenti mennyiségekből palacsintákat sütünk.
A csirkemellet megmossuk hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd olajban félig megpirítjuk.
Az összevágott húst hozzáadjuk a hagymához, és nagy lángon néhány perc alatt kifehérítjük.
Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot is. Gyakorlatilag Csirkemell pörköltet készítünk. A csirkemellet fedő alatt puhára főzzük.
Míg fő a hús a lisztből és a tejfölből habarást készítünk:
A tejfölbe csomómentesen belekavarjuk a lisztet. Egy kicsit a pörköltléből is adhatunk hozzá, hogy könnyebben menjen.
Ha megfőtt a hús leszűrjük a levét. A húst félretesszük. A habarást még egyszer a felhasználás előtt ismét megkavarjuk, így a még fel nem oldódott lisztdarabok is összeáznak.
A pörköltlét visszatesszük a gázra és folyamatosan adagolva csomómentesen hozzákeverjük a rántást. Jól összekeverjük és összeforraljuk. Ezt fogjuk majd a megtöltött palacsintákra önteni.
A leszűrt húst ledaráljuk.
A korábban elkészített palacsintát kiterítjük. A közepébe kb. 2-3 ek. darált húst szórunk amit négyzet alakban a palacsinta széléig eligazítunk. A betöltött húst meglocsoljuk egy kis szósszal.
A palacsinták 4 élét középre behajtogatjuk. Így egy négyzet alakú töltött palacsintát kapunk. Ha ezzel megvagyunk a palacsintát félbe hajtjuk. Ezt addig csináljuk amíg jut a töltelékből, vagy a palacsintákból, ha a gyerekek addig meg nem ették, mint nálam.
A megtöltött palacsintákat meglocsoljuk a szósszal, amiket tejföllel és egy kis zöldpetrezselyemmel díszíthetünk.
Megjegyzés / tipp:

A pörkölt készítésénél bő lével készítsük, hogy legyen elég szószunk. Ha nem elég piros a szószunk tegyünk hozzá még egy kis pirospaprikát.
2 komment 12 ember kedveli 53ilona
2013.08.22 15:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
frenco69 2013.10.20. 16:33 (#2)
Én is szoktam csinálni.
kicsilaca 2013.09.28. 08:57 (#1)
szégyen gyalázat a részemről még sosem csináltam meg a kedvencem.most biztosan megprobálom, a recepnek a vége tetszett a legjobban a hozzávalók rejtéjes eltünéséről gyermeki segédlettel!
Címkék
fenti mennyiségekből, csirkemellet megmossuk, hagymát apróra, összevágott húst, összevágott paprikát, csirkemellet fedő, tejfölből habarást, tejfölbe csomómentesen, húst félretesszük, felhasználás előtt, pörköltlét visszatesszük, megtöltött palacsintákra, leszűrt húst, korábban elkészített, palacsinta széléig, betöltött húst, négyzet alakú, palacsintát félbe, gyerekek addig, megtöltött palacsintákat, pörkölt készítésénél, szószunk tegyünk, pirospaprikával, palacsintákból, összeforraljuk, mennyiségekből, hozzákeverjük, csomómentesen, behajtogatjuk, palacsintákra, palacsintákat, összekeverjük, pirospaprikát, palacsintához, csomómentesen, palacsintához, palacsintákat, visszatesszük, Gyakorlatilag, paradicsomot, meglocsoljuk, meglocsoljuk, csirkemellet, megborsozzuk, pörköltléből, kifehérítjük, csirkemellet, belekavarjuk, palacsintához liter, liszt tojás, csipet lapos cukor, olaj,
Mazsolás császármorzsa búzadarából
0 komment 12 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Krumplis lángos
1 komment 36 ember kedveli
Majorannás csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Olaszos burgonyaleves
0 komment 5 ember kedveli
Őzgerincben sült sajtos csirkemell
0 komment 10 ember kedveli
Mákos sütemény
0 komment 5 ember kedveli
SÓBAN SÜLT HAL
0 komment 3 ember kedveli
Hamburger
0 komment 2 ember kedveli
Tejfölös gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Amerikai palacsinta
0 komment 9 ember kedveli
Töltött sertésmáj...
0 komment 7 ember kedveli
Karácsonyi beigli
0 komment 20 ember kedveli
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
0 komment 13 ember kedveli
Mákos guba másként
1 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.