Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cseresznyeleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg fagyasztott magozott cseresznye
» 1 doboz (3 dl) tejszín
» 1 csomag puncs ízű pudingpor
» cukor ízlés szerint
» 5 púpozott evőkanál liszt + víz
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 citrom
» fahéj
» őrölt szegfűszeg
» felvert tejszín a díszítéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük.
Megjegyzés / tipp:

Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.
0 komment 2 ember kedveli fordgtr
2013.02.12 20:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
díszítéshez Felteszünk, lábasban vizet, csészébe beleteszünk, szűrő segítségével, pudingport kevés, leveshez adjuk, levest hűtőfürdőbe, Cseresznyeleves, Belekarikázzuk, hozzákeverjük, csomómentesre, tejszínhabbal, szegfűszeggel, megkóstoljuk, segítségével, elkészítjük, cseresznyét, díszítéshez, beleteszünk, beleszűrjük, fagyasztott, hűtőfürdőbe, cseresznye, Felteszünk, Megszórjuk, gyöngyözve, szegfűszeg, elkeverjük, rottyanjon, pudingport, elkeverjük, beleöntjük, pudingpor, doboz tejszín, csomag puncs pudingpor, cukor ízlés szerint, púpozott evőkanál liszt, csomag vaníliás cukor, citrom, fahéj, őrölt szegfűszeg, felvert tejszín díszítéshez,
Pikáns tojáskrém
1 komment 8 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 3 ember kedveli
Citromos túrós szelet
0 komment 12 ember kedveli
Kandírozott dinnyehéj
0 komment 6 ember kedveli
Répatorta
0 komment 2 ember kedveli
Sült csirke; pola módra
2 komment 10 ember kedveli
Trüffeltorta...
0 komment 22 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Mogyorókrémes-muffin-
1 komment 8 ember kedveli
Nápolyi pite!
0 komment 10 ember kedveli
Marhahúsleves gombával és rizzsel!
1 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos-borsos tokány tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Mézes répaturmix
0 komment 2 ember kedveli
Pillangó torta
0 komment 1 ember kedveli
Szósz egresből
0 komment 3 ember kedveli
Pikáns zöldbabos rukkola saláta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.