Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cseresznyeleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg fagyasztott magozott cseresznye
» 1 doboz (3 dl) tejszín
» 1 csomag puncs ízű pudingpor
» cukor ízlés szerint
» 5 púpozott evőkanál liszt + víz
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 citrom
» fahéj
» őrölt szegfűszeg
» felvert tejszín a díszítéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük.
Megjegyzés / tipp:

Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.
0 komment 2 ember kedveli fordgtr
2013.02.12 20:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
díszítéshez Felteszünk, lábasban vizet, csészébe beleteszünk, szűrő segítségével, pudingport kevés, leveshez adjuk, levest hűtőfürdőbe, Cseresznyeleves, Belekarikázzuk, hozzákeverjük, csomómentesre, tejszínhabbal, szegfűszeggel, megkóstoljuk, segítségével, elkészítjük, cseresznyét, díszítéshez, beleteszünk, beleszűrjük, fagyasztott, hűtőfürdőbe, cseresznye, Felteszünk, Megszórjuk, gyöngyözve, szegfűszeg, elkeverjük, rottyanjon, pudingport, elkeverjük, beleöntjük, pudingpor, doboz tejszín, csomag puncs pudingpor, cukor ízlés szerint, púpozott evőkanál liszt, csomag vaníliás cukor, citrom, fahéj, őrölt szegfűszeg, felvert tejszín díszítéshez,
nyírségi gombócleves!
1 komment 5 ember kedveli
Hógolyók csokoládé sapkával
0 komment 5 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 6 ember kedveli
Sprotnis snack !
0 komment 1 ember kedveli
Zellerleves pirított zsemlekockával
1 komment 7 ember kedveli
Kínai szezámmagos csirke
0 komment 6 ember kedveli
Diós -mákos kiflik
0 komment 17 ember kedveli
kakaós túrós kocka
0 komment 5 ember kedveli
Padlizsán-krém
2 komment 8 ember kedveli
Epres pite
0 komment 2 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 7 ember kedveli
Sopszka saláta uborkával
0 komment 3 ember kedveli
Négerkocka...
2 komment 19 ember kedveli
Szalonnás-hagymás rántotta
0 komment 4 ember kedveli
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Szilveszteri lencseleves
1 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.