Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Cseresznyeleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg fagyasztott magozott cseresznye
» 1 doboz (3 dl) tejszín
» 1 csomag puncs ízű pudingpor
» cukor ízlés szerint
» 5 púpozott evőkanál liszt + víz
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 citrom
» fahéj
» őrölt szegfűszeg
» felvert tejszín a díszítéshez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük.
Megjegyzés / tipp:

Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.
0 komment 2 ember kedveli fordgtr
2013.02.12 20:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
díszítéshez Felteszünk, lábasban vizet, csészébe beleteszünk, szűrő segítségével, pudingport kevés, leveshez adjuk, levest hűtőfürdőbe, Cseresznyeleves, Belekarikázzuk, hozzákeverjük, csomómentesre, tejszínhabbal, szegfűszeggel, megkóstoljuk, segítségével, elkészítjük, cseresznyét, díszítéshez, beleteszünk, beleszűrjük, fagyasztott, hűtőfürdőbe, cseresznye, Felteszünk, Megszórjuk, gyöngyözve, szegfűszeg, elkeverjük, rottyanjon, pudingport, elkeverjük, beleöntjük, pudingpor, doboz tejszín, csomag puncs pudingpor, cukor ízlés szerint, púpozott evőkanál liszt, csomag vaníliás cukor, citrom, fahéj, őrölt szegfűszeg, felvert tejszín díszítéshez,
Fehérboros-tejszínes gombakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Mákos zserbó
0 komment 11 ember kedveli
Cukkinis csirkeleves grízgaluskával
1 komment 5 ember kedveli
Malacnyelv lencsével...
0 komment 5 ember kedveli
Kakaós szelet
0 komment 19 ember kedveli
Gyümölcskenyér
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös, kekszes szélsebes
0 komment 12 ember kedveli
Húsgombóc csorba !
0 komment 15 ember kedveli
Báránycomb-szalonnás kelbimbóval.
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás csiga
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes kukoricakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Joghurtos borsó saláta
0 komment 1 ember kedveli
Citromos fehérbab bruschetta
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos kacsaragu leves
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Tonhalas rakott makaróni
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.