Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Krémtúrós-barackos pite citrommázzal recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A tésztához:
» 50 dkg liszt
» 25 dkg margarin
» 1 csomag sütőpor
» 2 tojás sárgája
» 2 dl tejföl
» 6 dkg porcukor
» csipet
» A töltelékhez:
» 50 dkg krémturó
» 2 tojás sárgája
» mazsola, ízlés szerint
» 30 dkg őszibarack
» 1/2 csomag vaniliás pudingpor
» 2+2 babapiskóta
» 1 citrom reszelt héja
» 10 dkg cukor
» A citrommázhoz:1/2 citrom leve
» 2-3 dkg margarin
» 18 dkg porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a sütőporral elkevert lisztben a margarint szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

A krémtúrót keverőtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával.
A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot.

A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen előre kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát, elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és sodrófára tekerve a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.

A tésztát hűtjük, közben a mázhoz valókat kikeverjük (sűrű tejföl állagúnak kell lennie), és még a langyos sütemény tetejére kenjük.

Mire a tészta teljesen kihűl, a máz is megszárad, szeleteljük és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagy adag lesz belőle!
0 komment 5 ember kedveli jolika66
2015.04.20 17:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
sütőporral elkevert, margarint szétmorzsoljuk, többi hozzávalóval, tölteléket elkészítjük, krémtúrót keverőtálban, tojások sárgájával, barackok héját, túróhoz keverjük, kemény habot, tésztát felezzük, másik tésztalapot, töltelékre görgetjük, tésztát hűtjük, mázhoz valókat, langyos sütemény, tészta teljesen, szétmorzsoljuk, babapiskótával, előmelegített, beleforgatjuk, megszurkáljuk, pudingporral, hozzávalóval, citrommázhoz, babapiskótát, citrommázzal, citromhéjjal, keverőtálban, elkészítjük, Ráreszelünk, porcukorral, babapiskóta, töltelékhez, tésztalapot, szeleteljük, pihentetjük, kikeverjük, sütőporral, részletben, daraboljuk, sárgájával, tölteléket, tésztához, liszt, margarin, csomag sütőpor, tojás sárgája, tejföl, porcukor, csipet, töltelékhez, krémturó, tojás sárgája, mazsola ízlés szerint, őszibarack, csomag vaniliás pudingpor, babapiskóta, citrom reszelt héja, cukor, citrommázhoz citrom leve, margarin, porcukor,
Havas tátra -krémes-
1 komment 3 ember kedveli
Csülkös krumplileves
0 komment 8 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 2 ember kedveli
Nyári álom, sütés nélkül
0 komment 12 ember kedveli
Almás zserbó.
0 komment 17 ember kedveli
Zeusz szelet
0 komment 1 ember kedveli
Harcsa halászlé
1 komment 3 ember kedveli
Jansson megkísértése
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás batyu...
0 komment 10 ember kedveli
Orosz sárgarépa saláta
2 komment 13 ember kedveli
Gesztenyés- őszibarackos máktorta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 3 ember kedveli
Gombás harcsapaprikás
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszos sütőtökleves
0 komment 1 ember kedveli
Retrosüti
0 komment 5 ember kedveli
Pillangó torta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2017 TVN.HU Kft.