Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Krémsajtos-fűszeres harcsafilé recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 2 főre
» 2 db harcsafilé (kb 25 dkg)
» 10 dkg mascarpone
» 1 tk friss kakukkfű (vagy szárított)
» 1 mk halfűszerkeverék
» só
» őrölt színes bors
» 1/2 citrom leve
» 1 cs leveles tészta
» 1 kisebb tojás a lekenéshez
» Hagymamártáshoz:
» 2-3 dl főzőtejszín
» 2 nagy fej vöröshagyma
» 5 dkg vaj
» 1 ek olívaolaj
» 3 dl fehérbor
» 3 dl víz
» só, leveskocka
» őrölt fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A harcsafilére csepegtessük rá a citromlevet, majd sózzuk, ízlés szerint szórjuk meg a halfűszerkeverékkel és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű sóval (arra figyeljünk, hogy a halat már besóztuk) őrölt színes borssal és az apróra vágott kakukkfűvel.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk két egyforma darabra.

Ezután helyezzük a tészta alsó felére a befűszerezett harcsaszeletet, majd kenjük rá a fűszeres krémsajt felét.

Ezután a tészta szélét kenjük körbe a felvert tojással, hajtsuk rá a szabadon maradt tésztát, majd az ujjunkkal, végül pedig egy villával nyomkodjuk alaposan le, nehogy sütés közben szétnyíljon. Végül kenjük le a felvert tojással, mielőtt betennénk a sütőbe (a másik halszelettel is így járjunk el).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 30 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd hagymamártással tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután öntsük fel a borral, majd a levet forraljuk a felére.

Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, hogy éppen csak maradjon alatta lé.

Ekkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk össze.

Végül öntsük fel a tejszínnel, majd tegyük vissza a tűzre és állandó kevergetés mellett, sűrítsük be (ízlés szerint az elkészült mártást egy szitán át is szűrhetjük, akkor sokkal selymesebb lesz).

Tálaláskor a leveles tésztában sült harcsafilét a hagymamártással kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli taszat
2017.12.25 22:09
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
harcsafilére csepegtessük, ízek kellően, mascarponét keverjük, apróra vágott, előnyújtott leveles, tészta alsó, befűszerezett harcsaszeletet, fűszeres krémsajt, tészta szélét, felvert tojással, szabadon maradt, villával nyomkodjuk, másik halszelettel, sütőből kivéve, hagymát pucoljuk, olajat hevítsük, levet forraljuk, elkészült mártást, leveles tésztában, hagymamártással kínáljuk, halfűszerkeverék, Hagymamártáshoz, hagymamártással, hagymamártással, harcsaszeletet, befűszerezett, hőmérsékleten, előmelegített, légkeverésnél, harcsafilére, csepegtessük, halszelettel, vöröshagymát, főzőtejszín, citromlevet, vöröshagyma, kakukkfűvel, leveskockát, előnyújtott, turmixoljuk, mascarponét, harcsafilét, szétnyíljon, harcsafilé, szűrhetjük, kevergetés, harcsafilé, mascarpone, halfűszerkeverék, őrölt színes bors, citrom leve, leveles tészta, kisebb tojás lekenéshez, Hagymamártáshoz, főzőtejszín, nagy vöröshagyma, olívaolaj, fehérbor, leveskocka, őrölt fehér bors,
Tejfölös karfiol leves
0 komment 6 ember kedveli
Banános piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Francia krémes
0 komment 2 ember kedveli
Spárgás lasagne...
0 komment 2 ember kedveli
Ünnepi répatorta
0 komment 4 ember kedveli
Krémes piskóta csokireszelékkel
0 komment 2 ember kedveli
Csokidominó
0 komment 2 ember kedveli
Kiwis almalekvár
0 komment 1 ember kedveli
Burgonyafánk zsemlemorzsával
0 komment 1 ember kedveli
Alfalusi paszulyleves
0 komment 3 ember kedveli
Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
0 komment 4 ember kedveli
Szárazbableves csipetkével
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás dagadó
0 komment 11 ember kedveli
Lecsós bab
1 komment 6 ember kedveli
Piramis
0 komment 11 ember kedveli
Tepsis csirkemell zöldségágyon sütve
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.