Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» egy egész sügér (80-100 dkg)
» só
» őrölt bors
» 2 szál kakukkfű
» 1 csokor petrezselyem
» 2 babérlevél
» liszt
» 6 ek vaj
» 2 ek olíva olaj
» 3 ek kapribogyó
» 2 citrom
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A halat megmossuk, szárazra töröljük.
Éles késsel beirdaljuk mindkét oldalát pár helyen, egymással párhuzamosan.
Kívül-belül átdörzsöljük sóval, borssal.
A belsejébe tesszük a zöld fűszereket.
A külsejét megforgatjuk lisztben.
Kevés olíva olajon 3-3 perc alatt elősütjük a halat, majd tepsi tesszük és 12 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a saját levével locsolgatjuk.
A kapribogyót apróra vágjuk.
A citromot meghámozzuk, a fehér belső héját is levágjuk, majd gerezdekre szeljük.
A petrezselyem másik felét (fél csokor) összeaprítjuk.
A vajat egy serpenyőben habzásig hevítjük, majd hozzáadjuk a kapribogyót, a petrezselymet, egy kis kakukkfüvet, 1 babérlevelet, és a citromszeleteket.
Sózzuk, borsozzuk.
Rizzsel vagy friss salátával kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

A halételek egyik nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthetők. Ez a sügér nagyon különleges fűszerezéssel készül, és valóban pillanatok alatt megvan. A kapribogyós mártással együtt igazi mediterrán finomság.
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2011.12.18 08:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
egész sügér, halat megmossuk, belsejébe tesszük, zöld fűszereket, külsejét megforgatjuk, saját levével, kapribogyót apróra, citromot meghámozzuk, fehér belső, petrezselyem másik, serpenyőben habzásig, halételek egyik, sügér nagyon, kapribogyós mártással, citromszeleteket, összeaprítjuk, petrezselymet, elkészíthetők, fűszerezéssel, átdörzsöljük, párhuzamosan, megforgatjuk, petrezselyem, babérlevelet, petrezselyem, locsolgatjuk, serpenyőben, meghámozzuk, kapribogyót, Kapribogyós, kakukkfüvet, kapribogyót, kapribogyós, gerezdekre, beirdaljuk, hozzáadjuk, pillanatok, babérlevél, kapribogyó, különleges, őrölt bors, babérlevél, citrom,
Petrezselymes csiperkegomba.
1 komment 7 ember kedveli
Gombás raguval töltött haltekercs!
2 komment 6 ember kedveli
Üdítő szelet
0 komment 3 ember kedveli
Hagymás tojássaláta
0 komment 9 ember kedveli
Sáfrányos-rókagombás rizottó.
0 komment 1 ember kedveli
Kakukkfüves " harmónika " burgonya!
0 komment 24 ember kedveli
Sonkás csiga
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Töltött sertésmáj...
0 komment 7 ember kedveli
Cukkinifasírt
0 komment 7 ember kedveli
Madártej szelet
4 komment 47 ember kedveli
Bundás alma - a téli estékre-
0 komment 28 ember kedveli
Sonkás-sajtos-tojásos tekercs
0 komment 28 ember kedveli
Thai csípős tésztasaláta
0 komment 6 ember kedveli
Meggyes-rumos isler
0 komment 7 ember kedveli
Burgonyás gombóc, gombamártással !
1 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.