Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres gulyás! recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 80 dkg sertéscomb
» 2 közepes fej hagyma
» 2 ek. zsír
» 2 gerezd fokhagyma
» só
» köménymag
» tárkony
» kakukkfű
» mustár
» citromlé
» 1 db paradicsom
» 2 paprika
» 1 kg burgonya
» 3-4 dl tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozom,, apróra vágom és 2 kanál zsíron megfonnyasztom.
Hozzáadom a kockára vágott sertéshúst, a nagy darabokra felvágott paprikát a paradicsomot a zúzott fokhagymát, valamint az apró kockára vágott sárgarépát.
Felöntöm 2 liter vízzel, hozzáteszem a fűszereket, piros paprikát, tárkonyt, kakukkfüvet stb... és lassú tűzön fedő alatt addig főzöm, amíg a hús félig megpuhul.
Ekkor hozzáteszem a kockára vágott burgonyát, és majdnem készre főzöm..
A tejfölt kevés mustárral elkeverem,majd a forró gulyásunkból pár kanállal szedek hozzá és elkeverem.
Ezután mustáros tejfölt beleöntöm a gulyáshoz és készre főzöm.
Megkóstoljuk, és ízlés szerint (aki savanyún szereti) citromlével ízesíthetjük.
Megjegyzés / tipp:

A hozzávalókat mindig egyforma darabra kell vágni és igy majdnem egszerre fog megpuhulni.
Kiadós leves, ezután csak pogácsa illik.
2 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.01.28 14:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.10. 22:48 (#2)
Ez nem gulyás, még csak nem is hasonlít rá! A világhírű magyar gulyás kizárólag marhahúsból készül! Ha más húsból készítjük azt külön kell nevesíteni, például babgulyás, birkagulyás stb.! Ne járassuk le a klasszikus gulyást! Ez is biztosan finom, de mivel nem gulyás, ne nevezze annak! Adjon neki valami fantázianevet, mint Ibolya húslevese, fűszere sertéshúsleves, ahogy én szeretem stb.!
cathy222 2012.01.28. 20:15 (#1)
Nem inkabb kondas? Mar csak a disznohus miatt.
Olvasom a fuszereket, nagyon finom lehet. Ki fogom probalni!
Címkék
vöröshagymát meghámozom, kockára vágott, nagy darabokra, zúzott fokhagymát, apró kockára, tejfölt kevés, forró gulyásunkból, hozzávalókat mindig, megfonnyasztom, paradicsomot, hozzávalókat, Megkóstoljuk, gulyásunkból, vöröshagymát, ízesíthetjük, kakukkfüvet, hozzáteszem, hozzáteszem, Elkészítése, citromlével, fűszereket, fokhagymát, sárgarépát, sertéscomb, sertéshúst, megpuhulni, meghámozom, paradicsom, beleöntöm, darabokra, fokhagyma, Hozzáadom, gulyáshoz, mustárral, sertéscomb, közepes hagyma, zsír, gerezd fokhagyma, köménymag, tárkony, kakukkfű, mustár, citromlé, paradicsom, paprika, burgonya, tejföl,
Almás - sajtos virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Nutellás túrógombóc
0 komment 1 ember kedveli
Sonkás nokedli
0 komment 4 ember kedveli
Epres, barackos, mascarponés szelet
0 komment 1 ember kedveli
Lecsós rakott hús
0 komment 4 ember kedveli
Fogas burgonyaágyon
0 komment 2 ember kedveli
Adventi püspökkenyér
0 komment 24 ember kedveli
Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell
0 komment 22 ember kedveli
Barackos-vaníliás szívtorta
1 komment 2 ember kedveli
fokhagymaszósz
0 komment 2 ember kedveli
Hamis madártej
0 komment 4 ember kedveli
Csőben sült brokkoli...
0 komment 6 ember kedveli
Savanyú káposztaleves füstölt szalonnabőrrel, virslivel
0 komment 7 ember kedveli
Friss kevert saláta
0 komment 2 ember kedveli
Dulce de leche bonbon
0 komment 1 ember kedveli
Hófehérke szelet
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.