Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldborsófőzelék recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 3 evőkanál étolaj
» 450 g zöldborsó
» 450 ml víz
» 4 csapott evőkanál kristálycukor
» 1 púpozott teáskanál
» 1 db leveskocka
» petrezselyemzöld
» A HABARÁSHOZ:
» 4 teáskanál búzaliszt (BL55)
» 120 ml 2,8%-os tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre. Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást. Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz. A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! Próbáljátok ki ti is ezt a remek receptet!
Megjegyzés / tipp:

Fasírttal vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék!
3 komment 9 ember kedveli muranyinikola
2016.05.24 11:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsokazsoka 2017.02.23. 10:36 (#3)
Üdvözöllek ,én úgy szoktam ,hogy oda rakom a kicsi mangalica zsírt ,egészségesebb mint az olaj ,ráteszem a mosott zöldborsót kis zúzott fokhagymát ha kell kis cukor ,sót,,mikor párolódott meg pergetem rozs liszttel ,és teszek rá kis pirospaprikát,és felengedem tejjel ,mert a tejföl elveszi a finom édes borsó ízt ,pici kapor csökkenti a vércukrot ,és ,a rozs lisztől selymes lesz és finom ,a húsleves kocka glutamátot tartalmaz és purint ,veszélyes főleg idős korba ,bocsi nem oktatni akarok csak a tapasztalataim adom át,üdv
muranyinikola 2017.02.12. 14:24 (#2)
Kedves "nagyim" Felhasználó!

Hevített étolajba helyezzük első lépésként a zöldborsót, amelyen kicsit megpirítjuk és átforgatjuk (mindezt a forró olajban) ez mindössze pár tíz másodperc, ezután öntöm fel a vízzel, mielőtt "negatív" kioktatásba kezd, olvassa el figyelmesebben a beküldött receptet. Igen, többen vannak akik nem készítettek még el egyetlen főzeléket sem, az Ő segítségükre készült ez az oldal. Az általam beküldött recept azért nem tartalmaz hűtést igénylő tejterméket, mert így nyugodt szívvel lefagyasztható későbbi alkalomra, illetve laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Köszönöm!
nagyim 2016.07.10. 13:04 (#1)
Kedves receptküldő. Van aki még nem tud egy főzeléket elkészíteni? Lehet, de nem kellene félrevezetni. A friss borsót lehet párolni, de a fagyasztottra rá is van írva, hogy "forró vízbe" mikor lobog, akkor kell beleönteni. Egész más az állaga, ha nem a lobogó forró vizbe öntjük a fagyott borsót. Minden fagyasztott zöldséget így kell elkészíteni. A másik, valóban jó ami mellé kell, de egy kis pörköltszaft, esetleg pár falat hús ami még megbolondítja és nem árt egy kanálnyi tejföl, ami lágyítja aki teheti helyette kicsi tejszínt is önthet bele. Attól lesz igazán krémes finom. Jó étvágyat
Címkék
forró olajon, zöldborsó puha, tálban keverjük, tejjel csomómentesre, zöldborsót puhának, zöldborsófőzelék egyszerű, remek receptet, elkészült zöldborsófőzelék, Zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, petrezselyemzöld, elkészíthetjük, hozzákeverjük, csomómentesre, kristálycukor, petrezselymet, ételízesítőt, Próbáljátok, legfinomabb, zöldborsót, Hozzáadjuk, egészséges, folyamatos, HABARÁSHOZ, folyamatos, zöldborsót, leveskocka, szárított, teáskanál, főzeléket, elkészült, teáskanál, zöldborsó, evőkanál étolaj, zöldborsó, púpozott teáskanál, leveskocka, petrezselyemzöld, HABARÁSHOZ, teáskanál búzaliszt BL55, 28%-os,
Capuccino szelet
1 komment 20 ember kedveli
Sóágyon sült csirke...
1 komment 12 ember kedveli
lebbencsleves
0 komment 5 ember kedveli
Leveles sajtos rudak
0 komment 5 ember kedveli
Gombás borjútokány.
1 komment 6 ember kedveli
Töltött káposzta sült oldalassal és puliszkával
0 komment 3 ember kedveli
Csirkés pite
0 komment 2 ember kedveli
A legfinomabb Szilvás Gombóc
1 komment 12 ember kedveli
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán...
1 komment 1 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 5 ember kedveli
A királynő kalácsa.
0 komment 5 ember kedveli
Fantasztikus túrós süti
1 komment 17 ember kedveli
Csirkecomb csiperke és laska gombával
0 komment 1 ember kedveli
Őszibarack kókuszkrémmel !
0 komment 2 ember kedveli
Kubus sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.