Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hidegdara karamellöntettel recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 12 deka búzadara
» 4 db tojás
» 2 liter tej
» 1 marék mazsola
» 15 deka kristálycukor
» 1 tasak vaníliás cukor
» 2 púpos evőkanál liszt
» 1 deci rum
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hidegdara elkészítése: Egy kisebb lábast hideg vízzel kiöblítjük, beleöntünk 1 liter tejet és feltesszük a tűzre. Hozzáadjuk a 10 deka cukrot, az előzetesen beáztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Amikor már gőzölög, beleöntjük a búzadarát és lassú tűzön állandó keverés mellet addig főzzük, amíg pöfögni nem kezd. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a 4 tojás fehérjéből készült tojáshabot.
A megfőtt darát formába öntjük, célszerűen egy kuglófsütő formába és hideg helyre tesszük. Amikor megdermedt egy tányérra kiborítjuk, hogy szeletelni tudjuk. A karamellöntet elkészítése: 5 deka cukorból a tűzhelyen karamellt készítünk. Amikor a cukor már megbarnult egy kis vizet hozzáöntve felforraljuk. Ezt később hozzáöntjük a sodóhoz.
A 4 tojás sárgáját, 5 deka cukrot és 1 bő evőkanál lisztet simára kikeverünk, hozzáadjuk az 1 liter tejet és az előbb elkészített karamellt. Majd tűzre tesszük állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve megvárjuk, amíg félig kihűlt. Ekkor keverjük hozzá a rumot. Az elkészült öntetet (sodót) fogyasztásig hűtőgépbe tesszük.
Megjegyzés / tipp:

1-1 szeletet vágunk a hidegdarából, tányérra tesszük, és körbeöntjük a karamellmártással.
0 komment 5 ember kedveli lilagondolatok
2014.10.17 10:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hidegdara elkészítése, kisebb lábast, előzetesen beáztatott, megfőtt darát, kuglófsütő formába, tányérra kiborítjuk, karamellöntet elkészítése, tűzhelyen karamellt, előbb elkészített, tűzről levéve, elkészült öntetet, karamellöntettel, vaníliáscukrot, kristálycukor, hozzákeverjük, karamellöntet, felforraljuk, fogyasztásig, felforraljuk, hidegdarából, elkészítése, hozzáöntjük, elkészített, elkészítése, körbeöntjük, megdermedt, kiborítjuk, Hozzáadjuk, kuglófsütő, kikeverünk, fehérjéből, hozzáöntve, tojáshabot, célszerűen, beleöntjük, megbarnult, szeletelni, deka búzadara, deka kristálycukor,
Marokkói csirkekebab!
0 komment 7 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Húsos túró puffancs
0 komment 4 ember kedveli
Vajon sült csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás disznómáj
0 komment 3 ember kedveli
Húsgombóc Leves
1 komment 12 ember kedveli
Karalábés göngyölt csirkemell cukrosoknak
0 komment 6 ember kedveli
Tárcsán sült csirkecomb
0 komment 6 ember kedveli
Májjal töltött csirkecomb
0 komment 1 ember kedveli
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli
0 komment 10 ember kedveli
Sportszelet
0 komment 61 ember kedveli
Milánói – kicsit másképp
0 komment 3 ember kedveli
Sült csülök tejfölös nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
mikrós kakaós piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Erdélyi juhtúrós gombócleves
0 komment 2 ember kedveli
Kocsonya
4 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.