Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Nagyon alaposan felverünk 6 db tojást megsózva abban az edényben, amelyben tálalni fogjuk, hozzákeverünk még egy-két evőkanál olajat, majd félretesszük.
A tejből kevés sóval 4 tojással sűrű nokedlitésztát készítünk. Vizet nem szabad hozzátenni, a liszt minőségétől függ mennyi tej szükséges.
Fontos:
Az alkotóelemek miatt a nokedlitészta nem ázik el, tehát az egész mennyiséget egyszerre szaggassuk a forrásban levő vízbe, majd ha feljött a tetejére kiszedjük és azonnal leöblítés nélkül belekeverjük a félretett tojásba. Lefedjük. 5 perc alatt megszilárdul a tojás, és fogyasztható.
Frissen a legjobb.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Fejessalátával a legfinomabb.
Ezzel a módszerrel minden egyes nokedli darabka tojásos lesz. aki szereti, az ne fedje le, hanem fogyassza azonnal.
A tejtől "pattogós" kicsit keményebb lesz a nokedli.
Olcsó és tápláló.
|
|
|
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
nagyi01
2012.11.03 12:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejből kevés, liszt minőségétől, alkotóelemek miatt, egész mennyiséget, forrásban levő, tetejére kiszedjük, félretett tojásba, módszerrel minden, Fejessalátával, nokedlitésztát, hozzákeverünk, nokedlitészta, alkotóelemek, fogyasztható, belekeverjük, félretesszük, megszilárdul, különlegesen, legfinomabb, minőségétől, mennyiséget, elkészítve, szaggassuk, hozzátenni, módszerrel, készítünk, szükséges, leöblítés, keményebb, fogyassza, félretett, kiszedjük, forrásban, egyszerre, liszt, tojás, olaj,
|
|
|
|
|