Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a zsíron megdinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a kockára vágott húst.
Lefedjük, és közepes tűzön pároljuk (ha szükséges, önthetünk alá kevés vizet).
Ha a hús félig megpuhult, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménymaggal.
Beterítjük a kézzel kicsavart savanyú káposztával, és annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje a káposztát.
Beletesszük a babérlevelet, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A lisztet keverjük el a tejföllel, habarjuk be vele a káposztát.
A végén ízlés szerint még fűszerezhetjük. Tálaljuk friss kenyérrel
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A káposzta-hús aránya változtatható, sőt akár hústalan székelykáposztát is készíthetünk.Ha a (húsmentes) káposztára a főzés vége előtt 2-3 evőkanál lisztet szórunk, alaposan elkeverjük, ízletes hústalan székelykáposzta lesz belőle.
Olajjal is készíthető és a babérlevél is elhagyható.
A habarás elhagyható, tálalhatjuk a megfőtt étel csupán néhány kanál tejföllel meglocsolva.
Tehetünk a pörköltbe 1 ek paradicsompürét is.
Gyakran füstölt kolbásszal vagy füstölt hússal is gazdagítják az ételt.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.18 20:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát megpucoljuk, zsíron megdinszteljük, edényt lehúzzuk, kockára vágott, őrölt köménymaggal, kézzel kicsavart, lisztet keverjük, végén ízlés, káposzta-hús aránya, főzés vége, habarás elhagyható, megfőtt étel, székelykáposztát, paradicsompürét, Székelykáposzta, pirospaprikával, székelykáposzta, megdinszteljük, fűszerezhetjük, változtatható, pirospaprika, készíthetünk, köménymaggal, babérlevelet, Beletesszük, káposztával, meglocsolva, tálalhatjuk, gazdagítják, vöröshagyma, megpucoljuk, megszórjuk, kolbásszal, káposztára, elkeverjük, megszórjuk, elhagyható, elhagyható, savanyú káposzta, vöröshagyma, tejföl, liszt, őrölt bors, őrölt köménymag, babérlevél, zsír,
|
|
|
|
|