Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Székelykáposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» fél kg sertés lapocka vagy -comb
» 50-60 dkg savanyú káposzta
» 1 fej vöröshagyma
» 1dl tejföl
» 1 ek liszt
» 1 púpozott teáskanál pirospaprika
» só,
» őrölt bors
» őrölt köménymag
» 1 babérlevél
» 1ek zsír
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a zsíron megdinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a kockára vágott húst.
Lefedjük, és közepes tűzön pároljuk (ha szükséges, önthetünk alá kevés vizet).
Ha a hús félig megpuhult, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménymaggal.
Beterítjük a kézzel kicsavart savanyú káposztával, és annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje a káposztát.
Beletesszük a babérlevelet, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A lisztet keverjük el a tejföllel, habarjuk be vele a káposztát.
A végén ízlés szerint még fűszerezhetjük. Tálaljuk friss kenyérrel
Megjegyzés / tipp:

A káposzta-hús aránya változtatható, sőt akár hústalan székelykáposztát is készíthetünk.Ha a (húsmentes) káposztára a főzés vége előtt 2-3 evőkanál lisztet szórunk, alaposan elkeverjük, ízletes hústalan székelykáposzta lesz belőle.
Olajjal is készíthető és a babérlevél is elhagyható.
A habarás elhagyható, tálalhatjuk a megfőtt étel csupán néhány kanál tejföllel meglocsolva.
Tehetünk a pörköltbe 1 ek paradicsompürét is.
Gyakran füstölt kolbásszal vagy füstölt hússal is gazdagítják az ételt.
0 komment 5 ember kedveli fordgtr
2013.01.18 20:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát megpucoljuk, zsíron megdinszteljük, edényt lehúzzuk, kockára vágott, őrölt köménymaggal, kézzel kicsavart, lisztet keverjük, végén ízlés, káposzta-hús aránya, főzés vége, habarás elhagyható, megfőtt étel, székelykáposztát, paradicsompürét, Székelykáposzta, pirospaprikával, székelykáposzta, megdinszteljük, fűszerezhetjük, változtatható, pirospaprika, készíthetünk, köménymaggal, babérlevelet, Beletesszük, káposztával, meglocsolva, tálalhatjuk, gazdagítják, vöröshagyma, megpucoljuk, megszórjuk, kolbásszal, káposztára, elkeverjük, megszórjuk, elhagyható, elhagyható, savanyú káposzta, vöröshagyma, tejföl, liszt, őrölt bors, őrölt köménymag, babérlevél, zsír,
Pástétomos kosárkák
0 komment 6 ember kedveli
Mákos süti
0 komment 5 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 7 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres sült hús
1 komment 6 ember kedveli
Sertésragúleves gazdagon !
0 komment 18 ember kedveli
Rakott tészta másként
0 komment 6 ember kedveli
Fogas burgonyaágyon
0 komment 2 ember kedveli
Madártej szelet
0 komment 9 ember kedveli
Karfiol saláta
0 komment 2 ember kedveli
Szilvás lepény
0 komment 1 ember kedveli
ALMÁS KÓKUSZOS SÜTEMÉNY !
0 komment 10 ember kedveli
Sacher torta-ahogy én készítem-
0 komment 20 ember kedveli
Meggyes piskóta
0 komment 6 ember kedveli
sajtos csirkemellfilé
0 komment 5 ember kedveli
Karácsonyi tojáslikőr
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.