Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Székelykáposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» fél kg sertés lapocka vagy -comb
» 50-60 dkg savanyú káposzta
» 1 fej vöröshagyma
» 1dl tejföl
» 1 ek liszt
» 1 púpozott teáskanál pirospaprika
» só,
» őrölt bors
» őrölt köménymag
» 1 babérlevél
» 1ek zsír
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a zsíron megdinszteljük. Az edényt lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a kockára vágott húst.
Lefedjük, és közepes tűzön pároljuk (ha szükséges, önthetünk alá kevés vizet).
Ha a hús félig megpuhult, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménymaggal.
Beterítjük a kézzel kicsavart savanyú káposztával, és annyi vízzel felöntjük, hogy épp ellepje a káposztát.
Beletesszük a babérlevelet, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A lisztet keverjük el a tejföllel, habarjuk be vele a káposztát.
A végén ízlés szerint még fűszerezhetjük. Tálaljuk friss kenyérrel
Megjegyzés / tipp:

A káposzta-hús aránya változtatható, sőt akár hústalan székelykáposztát is készíthetünk.Ha a (húsmentes) káposztára a főzés vége előtt 2-3 evőkanál lisztet szórunk, alaposan elkeverjük, ízletes hústalan székelykáposzta lesz belőle.
Olajjal is készíthető és a babérlevél is elhagyható.
A habarás elhagyható, tálalhatjuk a megfőtt étel csupán néhány kanál tejföllel meglocsolva.
Tehetünk a pörköltbe 1 ek paradicsompürét is.
Gyakran füstölt kolbásszal vagy füstölt hússal is gazdagítják az ételt.
0 komment 5 ember kedveli fordgtr
2013.01.18 20:29
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagymát megpucoljuk, zsíron megdinszteljük, edényt lehúzzuk, kockára vágott, őrölt köménymaggal, kézzel kicsavart, lisztet keverjük, végén ízlés, káposzta-hús aránya, főzés vége, habarás elhagyható, megfőtt étel, székelykáposztát, paradicsompürét, Székelykáposzta, pirospaprikával, székelykáposzta, megdinszteljük, fűszerezhetjük, változtatható, pirospaprika, készíthetünk, köménymaggal, babérlevelet, Beletesszük, káposztával, meglocsolva, tálalhatjuk, gazdagítják, vöröshagyma, megpucoljuk, megszórjuk, kolbásszal, káposztára, elkeverjük, megszórjuk, elhagyható, elhagyható, savanyú káposzta, vöröshagyma, tejföl, liszt, őrölt bors, őrölt köménymag, babérlevél, zsír,
Angyalok csókja (kávékülönlegesség)
0 komment 3 ember kedveli
Amerikai csokitorta
0 komment 24 ember kedveli
Erdélyi csirkeaprólék leves
0 komment 1 ember kedveli
Zöldborsós aprópecsenye
0 komment 10 ember kedveli
Majorannás zöldborsó püré
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás félhold!
0 komment 7 ember kedveli
Vargányaleves vajgaluskával
0 komment 3 ember kedveli
fogyi galuska
0 komment 1 ember kedveli
BÖGRÉS RAFFAELLO TORTA
0 komment 3 ember kedveli
mikrós kakaós piskóta
0 komment 6 ember kedveli
Csilla néni Répás-kókuszos tallérja
0 komment 3 ember kedveli
Kiwis energiabomba
0 komment 4 ember kedveli
Pataki tálban sült sertéskaraj
0 komment 9 ember kedveli
Mandulakeksz
0 komment 1 ember kedveli
zsemle (paleo)
0 komment 5 ember kedveli
Tejszínes kukoricakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.