Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Legényfogó leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 20 dkg zöldborsó
» 20 dkg erdei gomba (jó a piaci is :) )
» 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
» 30 dkg csirkemell
» 30 dkg csirkemáj
» 2 dl főzőtejszín
» 2 dl tejföl
» 1 teáskanál citromlé
» 2 nagyobb fej vöröshagyma
» olaj, só, fehér bors, tárkony
» esetleg egy húsleveskocka vagy előzőleg félretett húsleves leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond) : a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2L) és húslével (esetleg kockát teszünk bele).
Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal kb. azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt (előtte érdemes simára kikeverni). Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges).
Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet. (Így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben).
Megjegyzés / tipp:

Ízletes, laktató, pikáns leves a végeredmény, amellyel nem csak a legényeket lehet megfogni!
0 komment 8 ember kedveli kepenyestibor
2011.12.18 12:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsleveskocka vagy, olajon aranybarnára, apróra vágott, ugyancsak apró, darabolt gombát, teáskanálnyi szárított, legényeket lehet, húsleveskocka, tejtermékeket, aranybarnára, belekeverjük, Kifehéredése, teáskanálnyi, belekeverjük, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, megpároljuk, zöldségeket, citromlevet, felforralás, végeredmény, nagyságúra, zöldségből, hozzáadjuk, Legényfogó, elteltével, hozzáadjuk, legényeket, tárkonnyal, csirkemell, borsozzuk, Felöntjük, zöldborsó, erdei gomba piaci, csirkemell, csirkemáj, főzőtejszín, tejföl, teáskanál citromlé, nagyobb vöröshagyma, olaj fehér bors tárkony,
Padlizsános tojásos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Kebabcsicsa .
0 komment 11 ember kedveli
Baileys nutellával
0 komment 1 ember kedveli
Túrógombóc édes tejföllel
0 komment 8 ember kedveli
Hortobágyi aprópecsenye
0 komment 28 ember kedveli
Rösti cordon bleu...
0 komment 13 ember kedveli
Császármorzsa kakaóval
0 komment 5 ember kedveli
Sült banán
0 komment 2 ember kedveli
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Hercli
0 komment 6 ember kedveli
KÁVÉKRÉMES DIÓTORTA
0 komment 1 ember kedveli
Birkapörkölt bográcsban
0 komment 9 ember kedveli
Túró Rudi (ahogy én készítem)
0 komment 3 ember kedveli
Sült kolbász krumpli és káposzta ágyon....
1 komment 12 ember kedveli
Kevert tészta túró rudival
0 komment 4 ember kedveli
Üdítős Süteméyn
0 komment 14 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.