Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Legényfogó leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 20 dkg zöldborsó
» 20 dkg erdei gomba (jó a piaci is :) )
» 20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
» 30 dkg csirkemell
» 30 dkg csirkemáj
» 2 dl főzőtejszín
» 2 dl tejföl
» 1 teáskanál citromlé
» 2 nagyobb fej vöröshagyma
» olaj, só, fehér bors, tárkony
» esetleg egy húsleveskocka vagy előzőleg félretett húsleves leve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mirelit vegyes zöldségből készítjük, akkor nincs vele gond) : a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel (1,5 -2L) és húslével (esetleg kockát teszünk bele).
Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal kb. azonos nagyságúra darabolt májat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt (előtte érdemes simára kikeverni). Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges).
Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet. (Így nem rántja össze a tejtermékeket a levesben).
Megjegyzés / tipp:

Ízletes, laktató, pikáns leves a végeredmény, amellyel nem csak a legényeket lehet megfogni!
0 komment 8 ember kedveli kepenyestibor
2011.12.18 12:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húsleveskocka vagy, olajon aranybarnára, apróra vágott, ugyancsak apró, darabolt gombát, teáskanálnyi szárított, legényeket lehet, húsleveskocka, tejtermékeket, aranybarnára, belekeverjük, Kifehéredése, teáskanálnyi, belekeverjük, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, megpároljuk, zöldségeket, citromlevet, felforralás, végeredmény, nagyságúra, zöldségből, hozzáadjuk, Legényfogó, elteltével, hozzáadjuk, legényeket, tárkonnyal, csirkemell, borsozzuk, Felöntjük, zöldborsó, erdei gomba piaci, csirkemell, csirkemáj, főzőtejszín, tejföl, teáskanál citromlé, nagyobb vöröshagyma, olaj fehér bors tárkony,
Olaszos sült burgonya
0 komment 6 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Bújtatott fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Vegetáriánus bácskai rizses gomba
0 komment 7 ember kedveli
Burgonyasaláta spárgával ...
0 komment 2 ember kedveli
Mascarponés csokis brownie!
0 komment 10 ember kedveli
Cukkinis-padlizsános tekercs...
0 komment 1 ember kedveli
Vitaminsaláta...
1 komment 7 ember kedveli
Citromparfé - jégkrém
0 komment 4 ember kedveli
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges csirkezúza
0 komment 2 ember kedveli
Isteni linzer
1 komment 27 ember kedveli
Tökfőzelék
0 komment 5 ember kedveli
Zserbó golyó
0 komment 4 ember kedveli
Tárkonyos pulykanyak leves
0 komment 2 ember kedveli
Milka isler marcipánnal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.