Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Habos almás - nagyon finom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg liszt
» 15 dkg margarin
» 15 dkg cukor
» 1 csmg sütőpor
» 2 egész tojás
» 2 csmg vaníliás cukor
» kevés tejföl
» Krémhez: 5 dl tej
» 2 vaníliás pudingpor
» 2 tojás
» 15 dkg vaj
» 15 dkg cukor
» Töltelékhez: 1 kg alma
» diónyi vaj
» 10 dkg cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és kevés tejföllel összegyúrjuk.
Legalább fél órát pihentetjük majd 3 lapot sütünk belőle. Kb. 24x40 cm.
Míg a tészta pihen, elkészítjük az almatölteléket.Az almát lereszeljük, diónyi vajon megpároljuk, majd hozzákeverjük a cukrot.
Fahéjat is lehet beletenni.
Kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a pudingport, a tojások sárgáját és megfőzzük. Még forrón hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját.
A vajat és a cukrot jól kikeverjük és a pudingos krémhez adjuk.
A kihűlt tészta első lapjára a krém kerül, erre rátesszük a második tésztalapot, erre a párolt almát tesszük, majd a harmadik lappal fedjük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
Pár óra múlva szeleteljük.
Megjegyzés / tipp:

Fontos, hogy az alsó lapra a krém kerüljön, mert ha az alma kerül alulra, a tészta meglágyul.
1 komment 88 ember kedveli cila1
2012.02.04 21:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
zsula10 2016.07.27. 22:43 (#1)
A képen látható habos almás nem azt mutatja ami a leírásban szerepel! A képen első lap után alma második lap pudingos krém és harmadik lap, porcukor tetejére! Szerintem így helyes!
Címkék
lisztet elkeverjük, vaníliás cukorral, tészta pihen, almát lereszeljük, tejben elkeverjük, tojások sárgáját, tojásfehérjék kemény, pudingos krémhez, kihűlt tészta, krém kerül, második tésztalapot, párolt almát, harmadik lappal, tetejét megszórjuk, alsó lapra, krém kerüljön, alma kerül, tészta meglágyul, almatölteléket, tojásfehérjék, hozzákeverjük, összegyúrjuk, elmorzsoljuk, Elkészítjük, elkészítjük, lereszeljük, Töltelékhez, megpároljuk, pihentetjük, margarinnal, szeleteljük, tésztalapot, porcukorral, elkeverjük, hozzáadjuk, kikeverjük, elkeverjük, pudingport, megszórjuk, sütőporral, beletenni, tejföllel, pudingpor, meglágyul, liszt, margarin, cukor, csmg sütőpor, egész tojás, csmg vaníliás cukor, kevés tejföl, Krémhez, Töltelékhez alma,
Diós papucsok
0 komment 7 ember kedveli
Homár-spagettivel-
0 komment 1 ember kedveli
Linzerkoszorú
1 komment 17 ember kedveli
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Burgonyafánk zsemlemorzsával
0 komment 1 ember kedveli
Almás dunahullám sütemény !
3 komment 30 ember kedveli
Lencse krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Betyárgombóc
0 komment 17 ember kedveli
Hentes tokány
0 komment 5 ember kedveli
Rizses lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Túrótorta kajszibarackkal
0 komment 13 ember kedveli
Erdélyi káposztás libamell
0 komment 1 ember kedveli
Zsebre vágott káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Chilis tarja sült hagymával
0 komment 4 ember kedveli
Párolt banán
0 komment 2 ember kedveli
Fehérrépa püré
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.