Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sertéstokány-belsőségekkel- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg sertéscomb vagy -lapocka
» 1 vese
» 1 kisebb szív
» 1 kisebb nyelv (nem füstölt!)
» 1 fej vöröshagyma
» 1 evőkanál kapribogyó
» 3 savanyú uborka
» 1/2 dl olaj
» babérlevél
» majoránna
» mustár
» liszt
» 2 dl tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az ecetes uborkát vékony csíkokra, a kaprit gorombára vágjuk.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a csíkozott szívet és nyelvet. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt 45 percig pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Mikor zsírjára pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és a vesét. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, megszórjuk őrölt (fehér) borssal, a majoránnával, és vizet öntünk alá. Letakarva ismét pároljuk kb. 40-50 percet, ameddig a hús megpuhul. Beletesszük az uborkát, a kapribogyót, a mustárt. A lisztet a tejföllel kikeverjük, behabarjuk vele a tokányt, ha kell, öntünk még hozzá vizet, ízesítjük, és 4-5 perc alatt kíméletesen összeforraljuk, majd tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Én " cofocska" tésztával kínálom!
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 16:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst lemossuk, hagymát megtisztítjuk, ecetes uborkát, kaprit gorombára, csíkozott szívet, csíkokra vágott, tejföllel kikeverjük, ceruzavastagságú, felforrósítjuk, összeforraljuk, megtisztítjuk, hozzáadásával, megtisztítjuk, leszárogatjuk, belsőségekkel, belsőségeket, majoránnával, babérlevelet, vezetékektől, Sertéstokány, kíméletesen, megpirítjuk, Fehéredésig, serpenyőben, kapribogyót, vöröshagyma, kevergetjük, beletesszük, Beletesszük, behabarjuk, lepirítjuk, kapribogyó, kikeverjük, sertéscomb vagy -lapocka, vese, kisebb szív, kisebb nyelv füstölt!, vöröshagyma, evőkanál kapribogyó, savanyú uborka, olaj, majoránna, mustár, liszt, tejföl,
Sárga, Zöld Csirkesaláta
0 komment 1 ember kedveli
Őrölt paprika télire
0 komment 6 ember kedveli
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Csirkeraguleves
0 komment 9 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Vaniliás piskótatekercs...
0 komment 21 ember kedveli
Fetával töltött rántott csirkemell
1 komment 2 ember kedveli
Túrós-gyümölcsös palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Grillázsos almatorta
0 komment 2 ember kedveli
Gombás szelet rizzsel
0 komment 7 ember kedveli
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
0 komment 6 ember kedveli
Parmezános tepsis krumpli
0 komment 6 ember kedveli
Túrógolyó
0 komment 14 ember kedveli
Birkapörkölt -bogácsban-
0 komment 11 ember kedveli
Kókuszos süti
0 komment 12 ember kedveli
Magozott meggybefőtt
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.