Regisztráció  Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sertéstokány-belsőségekkel- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg sertéscomb vagy -lapocka
» 1 vese
» 1 kisebb szív
» 1 kisebb nyelv (nem füstölt!)
» 1 fej vöröshagyma
» 1 evőkanál kapribogyó
» 3 savanyú uborka
» 1/2 dl olaj
» babérlevél
» majoránna
» mustár
» liszt
» 2 dl tejföl
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az ecetes uborkát vékony csíkokra, a kaprit gorombára vágjuk.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a csíkozott szívet és nyelvet. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt 45 percig pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Mikor zsírjára pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és a vesét. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, megszórjuk őrölt (fehér) borssal, a majoránnával, és vizet öntünk alá. Letakarva ismét pároljuk kb. 40-50 percet, ameddig a hús megpuhul. Beletesszük az uborkát, a kapribogyót, a mustárt. A lisztet a tejföllel kikeverjük, behabarjuk vele a tokányt, ha kell, öntünk még hozzá vizet, ízesítjük, és 4-5 perc alatt kíméletesen összeforraljuk, majd tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Én " cofocska" tésztával kínálom!
0 komment 2 ember kedveli szelidszeder
2012.01.19 16:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst lemossuk, hagymát megtisztítjuk, ecetes uborkát, kaprit gorombára, csíkozott szívet, csíkokra vágott, tejföllel kikeverjük, ceruzavastagságú, felforrósítjuk, összeforraljuk, megtisztítjuk, hozzáadásával, megtisztítjuk, leszárogatjuk, belsőségekkel, belsőségeket, majoránnával, babérlevelet, vezetékektől, Sertéstokány, kíméletesen, megpirítjuk, Fehéredésig, serpenyőben, kapribogyót, vöröshagyma, kevergetjük, beletesszük, Beletesszük, behabarjuk, lepirítjuk, kapribogyó, kikeverjük, sertéscomb vagy -lapocka, vese, kisebb szív, kisebb nyelv füstölt!, vöröshagyma, evőkanál kapribogyó, savanyú uborka, olaj, majoránna, mustár, liszt, tejföl,
Boszorkány pogácsa
0 komment 8 ember kedveli
Oroszkrém torta
0 komment 8 ember kedveli
Hideg túrótorta
0 komment 11 ember kedveli
Bundáskenyér – másként
0 komment 13 ember kedveli
Karfiol sörtésztában
0 komment 2 ember kedveli
Gulyásleves
4 komment 15 ember kedveli
Mozzarellás-paradicsomos harcsafilé
0 komment 1 ember kedveli
Meggykrémleves őszibarackkal
0 komment 2 ember kedveli
Milánói sertésborda
0 komment 7 ember kedveli
Fetasajtos rakott burgonya
0 komment 7 ember kedveli
Virslis burgonyasaláta...
1 komment 9 ember kedveli
Pikáns pirított sárgarépa
0 komment 5 ember kedveli
Erzsébet királyné tortája
0 komment 3 ember kedveli
HARCSAFASÍRT
0 komment 2 ember kedveli
Édes - savanyú csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Töltött krumpli
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.